Zdravje & prehranaZakaj bi avokado morali uživati vsak dan?

Zakaj bi avokado morali uživati vsak dan?

MORDA VAS ZANIMA

Avokado je resnično malo čudežno živilo matere narave in tega se premalokrat zavedamo. Ta ravno prav velik zeleni dragulj vam namreč s svojo hranilno ter zdravilno sestavo pomaga ohranjati zdravje od glave do pet. Vsebuje namreč veliko telesu potrebnih vitaminov ter mineralov, hranljive vlaknine, vitamin K, B5, B6 in C ter kalij. V nadaljevanju vam tako ponujamo nekaj razlogov, ki vas bodo zagotovo prepričali, da boste avokado uživali bolj pogosto.

Ne redi!

- Oglas -

Fobije pred živili, ki redijo je konec. Kakršnokoli namigovanje, da avokado redi je sodeč po najnovejših raziskavah, popolnoma zgrešeno. Ker vsebuje veliko telesu prijaznih in nenasičenih maščob (ki so zelo podobne tistim, ki jih najdemo tudi v olivnem olju) celo pomaga pri ohranjanju srčnega zdravja. Še več. Dobre maščobe ter vlaknine, ki jih vsebuje celo pomagajo zmanjševati občutek lakote. Študije namreč kažejo, da obrok, ki vsebuje avokado podaljšuje občutek sitosti. Naslednjič, ko boste potrebovali prigrizek vanj obvezno vključite tudi avokado!

avokado

Kremasta, okusna, hranilna bombica

Kot pri mnogih superživilih je tudi pri avokadu tako, da je tisto kar šteje njegova notranjost. In kaj se nahaja v njej? Poleg že prej omenjenih nenasičenih maščob avokado vsebuje tudi veliko drugih hranilnih snovi. Pod težkim zelenim oklepom se namreč nahaja več kot 14 različnih mineralov, proteinov, 18 aminokislin, topnih vlaknin, omega 3 maščob, vitamini B, C, E in K in še bi lahko naštevali.

Zagotavljajo dolgoročno zdravje

Topi telesne maščobe, ne redi, poleg tega pa zagotavlja normalno delovanje možganov. Dobro vpliva tudi na varovanje srca pred morebitnimi okvarami, preprečuje pa tudi nastanek sladkorne bolezni, raka, očesnih poškodb ter možganskih bolezni. Hranilne snovi ter telesu prijazne maščobe, ki jih vsebuje, celo pomagajo ohranjati normalno raven holesterola, uravnavajo krvni sladkor ter preprečujejo morebitna vnetja po celotnem telesu.

Dobro se vključuje v jedilnik

- Oglas -

S svojim izrazitim svežim in kremastim okusom ter teksturo se avokado idealno ujame tudi z večino živil, ki se znajdejo na vašem jedilniku. Raziskave celo kažejo, da lahko avokado vašemu telesu pomaga pri absorbciji pomembnih snovi, ki se nahajajo v večini oranžnega sadja ter zelenjave.

Za inspiracijo

Avokado se odlično poda v osvežilne poletne solate lahko pa ga vključite tudi v pripravo prigrizkov ali napitkov. Sledite spodnjim povezavam ter avokado v svoj jedilnik vključite čim prej!

Avokado v smoothiju: https://www.bodieko.si/zeleni-smoothi-z-avokadom

Avokado in zajtrk: https://www.bodieko.si/recepti-za-zajtrk-z-avokadom

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×