Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaEnostaven napitek, ki znižuje raven holesterola

Enostaven napitek, ki znižuje raven holesterola

MORDA VAS ZANIMA

To, da so soda bikarbona in limona ter peteršilj eni izmed bolj zdravilnih stvari, ki jih najdemo v naši kuhinji, vemo vsi. Kaj pa če jih združimo? Kombinacija sode bikarbone in limone v sodelovanju s peteršiljem namreč dela čudeže za naše zdravje!

Zakaj ravno te sestavine?

- Oglas -

Peteršilj je znan zavetnik zdrave prehrane in v majhnih količinah se dodaja hrani predvsem zaradi svojega izrazitega okusa. Ker je bogat vir vitaminov A, C in K, je priporočljivo, da se njegova uporaba poveča v času prehladov in nalezljivih bolezni, poleg tega pa se je že večkrat izkazal kot odlično sredstvo za izločanje škodljivih snovi iz telesa. Če pa mu dodamo še limonin sok, smo ustvarili čudežni napoj, ki zmanjšuje raven holesterola v krvi.

soda bikarbona, limona, peteršilj

Napitek: Soda bikarbona in limona + peteršilj

Sestavine:

  • 1,5 l vode
  • 1 kg limone
  • 3 šopki peteršilja
  • soda bikarbona

Priprava:

- Oglas -

Neolupljeno limono dobro zdrgnite s sodo bikarbono, da popolnoma očistite njeno lupino, pri pripravi pa uporabljajte limone iz ekološke pridelave. Vodo zavrite ter pustite, da se nekoliko ohladi. Ta čas limone zrežite na tanjše rezine ter sesekljajte peteršilj, na koncu pa jima dodajte ohlajeno vodo. Zmes pustite stati v hladilniku en dan, nato pa jo prelijte v kozarec ali vrč. 100 ml tekočine uživajte vsak dan pol ure pred kateremkoli obrokom. Telo vam bo hvaležno.

Preberite tudi, kje vse je lahko uporabna soda bikarbona.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×