Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeZadnji obisk EKOmisije: »EKOfrendi so lahko za zgled vsem«

Zadnji obisk EKOmisije: »EKOfrendi so lahko za zgled vsem«

MORDA VAS ZANIMA

Kranj, 20. april – Člani EKOmisije so v okviru kampanje Pozor(!)ni za okolje, ki poteka na pobudo Goodyear Dunlop Sava Tires, še zadnjič v tem šolskem letu nenapovedano obiskali srednje šole na Jesenicah, v Radovljici, Kranju in Škofji Loki. EKOmisija je enotnega mnenja, da so dijaki med šolskim letom bistveno izboljšali znanje o ločevanju odpadkov in prispevali precej k večji ozaveščenosti o pomembnosti te tematike na šolah.

- Oglas -

EKOmisijaPo marčevskem obisku so dijaki gorenjskih srednjih šol dočakali še zadnji nenapovedan obisk EKOmisije, ki je preverila doslednost ločevanja odpadkov med dijaki in učitelji. Nenapovedani obiski so sicer stalnica okoljske kampanje, ki srednješolce spodbuja k odgovornejšemu odnosu do okolja. Prvi obisk EKOmisije je potekal novembra lani, ob vsakem obhodu po šolah pa so njeni člani podali ocene pravilnosti ločeno zbranih odpadkov, ki bodo podlaga za končno odločitev o zmagovalni šoli. V projektu letos sodeluje že več kot 6000 gorenjskih dijakov, najbolj pozorni pa bodo po zaključku tekmovanja prejeli posebno nagrado – kakšno, zaenkrat ostaja presenečenje.

Član EKOmisije in predstavnik Loške Komunale Janez Štalec je po končanem ogledu povedal: »Vsi smo zadovoljni z napredkom, ki so ga dijaki izkazali od začetka šolskega leta pa do danes. Veseli nas, da so z oblikovanjem posameznih eko kotičkov po šolah ali drugače z akcijo seznanjali tudi druge vrstnike. Hkrati pa upamo in vsem polagamo na srce, naj bo dosledno ločevanje odpadkov del vsakdana in naj na to ne pozabijo doma, med počitnicami ali kjer koli drugje. Na mladih svet stoji in vsak od njih lahko veliko prispeva k oblikovanju boljše prihodnosti.«

Koordinatorka projekta Anja Komatar iz Goodyear Dunlop Sava Tires je ob zadnjem obisku EKOmisije dodala: »Ponosni smo, da smo drugo leto zapored uspeli z akcijo povečati osveščenost o pomenu varovanja okolja ter odgovornega ravnanja. EKOfrendi, torej dijaki, ki sodelujejo v projektu, so lahko za zgled tudi širši javnosti. Zaradi dobrega odziva bomo projekt v naslednjem šolskem letu najverjetneje še nadgradili.«

O kampanji Pozor(!)ni za okolje

Namen kampanje Pozor(!)ni za okolje je opozarjati na nepravilnosti pri našem vsakdanjem odnosu do okolja, posameznike osveščati o pravilnem ravnanju do okolja ter jih spodbujati k razmisleku, kaj lahko za okolje ter lastno varnost naredijo sami.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×