Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeZadnji obisk EKOmisije: »EKOfrendi so lahko za zgled vsem«

Zadnji obisk EKOmisije: »EKOfrendi so lahko za zgled vsem«

MORDA VAS ZANIMA

Kranj, 20. april – Člani EKOmisije so v okviru kampanje Pozor(!)ni za okolje, ki poteka na pobudo Goodyear Dunlop Sava Tires, še zadnjič v tem šolskem letu nenapovedano obiskali srednje šole na Jesenicah, v Radovljici, Kranju in Škofji Loki. EKOmisija je enotnega mnenja, da so dijaki med šolskim letom bistveno izboljšali znanje o ločevanju odpadkov in prispevali precej k večji ozaveščenosti o pomembnosti te tematike na šolah.

- Oglas -

EKOmisijaPo marčevskem obisku so dijaki gorenjskih srednjih šol dočakali še zadnji nenapovedan obisk EKOmisije, ki je preverila doslednost ločevanja odpadkov med dijaki in učitelji. Nenapovedani obiski so sicer stalnica okoljske kampanje, ki srednješolce spodbuja k odgovornejšemu odnosu do okolja. Prvi obisk EKOmisije je potekal novembra lani, ob vsakem obhodu po šolah pa so njeni člani podali ocene pravilnosti ločeno zbranih odpadkov, ki bodo podlaga za končno odločitev o zmagovalni šoli. V projektu letos sodeluje že več kot 6000 gorenjskih dijakov, najbolj pozorni pa bodo po zaključku tekmovanja prejeli posebno nagrado – kakšno, zaenkrat ostaja presenečenje.

Član EKOmisije in predstavnik Loške Komunale Janez Štalec je po končanem ogledu povedal: »Vsi smo zadovoljni z napredkom, ki so ga dijaki izkazali od začetka šolskega leta pa do danes. Veseli nas, da so z oblikovanjem posameznih eko kotičkov po šolah ali drugače z akcijo seznanjali tudi druge vrstnike. Hkrati pa upamo in vsem polagamo na srce, naj bo dosledno ločevanje odpadkov del vsakdana in naj na to ne pozabijo doma, med počitnicami ali kjer koli drugje. Na mladih svet stoji in vsak od njih lahko veliko prispeva k oblikovanju boljše prihodnosti.«

Koordinatorka projekta Anja Komatar iz Goodyear Dunlop Sava Tires je ob zadnjem obisku EKOmisije dodala: »Ponosni smo, da smo drugo leto zapored uspeli z akcijo povečati osveščenost o pomenu varovanja okolja ter odgovornega ravnanja. EKOfrendi, torej dijaki, ki sodelujejo v projektu, so lahko za zgled tudi širši javnosti. Zaradi dobrega odziva bomo projekt v naslednjem šolskem letu najverjetneje še nadgradili.«

O kampanji Pozor(!)ni za okolje

Namen kampanje Pozor(!)ni za okolje je opozarjati na nepravilnosti pri našem vsakdanjem odnosu do okolja, posameznike osveščati o pravilnem ravnanju do okolja ter jih spodbujati k razmisleku, kaj lahko za okolje ter lastno varnost naredijo sami.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×