Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
RubrikeZanimivostiZa zdravstveni center v Ugandi poslušalci Radia Ognjišče darovali več kot 104.000...

Za zdravstveni center v Ugandi poslušalci Radia Ognjišče darovali več kot 104.000 evrov

MORDA VAS ZANIMA

Na pustno soboto sta Misijonsko središče Slovenije in Radio Ognjišče znova pripravila dobrodelno akcijo. Tokrat bo pomoč namenjena afriški celini, saj bi radi v misijonu v Ugandi zgradili zdravstveni center za matere in otroke. Misijonar Danilo Lisjak, ki deluje na misijonu Atede, pravi, da 35.000 ljudi s tega območja nima niti ambulante, zaradi različnih bolezni pa je umrljivost otrok in mater zelo visoka.

V Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani pa se je na pustno soboto približno 1.000 maškar udeležilo tradicionalnega dobrodelnega pustnega plesa.
- Oglas -

»V našem delu Afrike otroci najpogosteje umirajo zaradi malarije, ki ima štiri stopnje. Ko doseže četrto, lahko otrok umre v eni noči. Starši nimajo niti znanja niti potrebnih zdravil. Velika težava je še vedno tudi AIDS, prebivalci obolevajo tudi za ebolo in drugimi nalezljivimi boleznimi. Vsem bomo skušali pomagati v našem zdravstvenem centru.«

Duša projekta Pustna Sobotna iskrica je že vseh 17 let Jure Sešek ob podpori žene Urše.

Klic na pomoč je slišalo veliko dobrotnikov. Do ponedeljka, 4. marca, do 8. ure so prek klicnega centra darovali več kot 104.250 evrov. Misijonar Danilo Lisjak je navdušen: »Hvala vsem za veliko človekoljubno idejo o gradnji bolnišnice na našem misjonu Atede, tu na severu Ugande. Prišli ste, videli resnico na terenu, srečali naše ljudi, zdaj pa s sodelavci navdušujete vso Slovenijo. Za zmago vaše dobrote, za zdravstveni center, izgradnjo bolnišnice za naše otroke, matere, revne in uboge. 30 opek za en evro. Otroci so na Pustni Sobotni iskrici zbirali za opeke, odrasli za cement, železo … Veliko fantov in mož bo ob tej gradnji dobilo delo, skromna sredstva za preživljanje številčnih družin.«

Na pustnem plesu so za zabavo skrbeli Damjana Golavšek ter Toni Sotošek z družino in prijatelji. Damjana: »Ne morem biti bolj vesela, da se bo v Ugandi zgradil center z našo pomočjo. Z denarjem si sreče ne moremo kupiti, lahko pa pomagamo tistim, ki nimajo ničesar.« Tudi Sotoškovi so z veseljem podprli akcijo. »Smo zelo srčna družina, hvala Bogu imamo pet zdravih otrok in z veseljem in vsem srcem smo danes tukaj,« je dejala Darja Sotošek.

V Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani pa se je na pustno soboto, 2. marca, približno 1.000 maškar udeležilo tradicionalnega dobrodelnega pustnega plesa, na katerem so za zabavo skrbeli Damjana Golavšek ter Toni Sotošek z družino in prijatelji. Damjana pravi: »Ne morem biti bolj vesela, da se bo v Ugandi zgradil center z našo pomočjo. Z denarjem si sreče ne moremo kupiti, lahko pa pomagamo tistim, ki nimajo ničesar.« Tudi Sotoškovi so z veseljem podprli akcijo. »Smo zelo srčna družina, hvala Bogu imamo pet zdravih otrok in z veseljem in vsem srcem smo danes tukaj,« je dejala Darja Sotošek, mož Toni pa dodal, da zakaj ne bi pomagali, če lahko. »Naredili bomo dobro delo, človek nikoli ne ve, kako se življenje obrne, morda bomo tudi mi kdaj potrebovali pomoč.« Krofe sta darovala Žito in Mercator, pokrovitelja letošnjega pustnega plesa z dobrim namenom sta AMZS in Zelene doline.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×