0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliStare maskare z vseh koncev sveta lajšajo življenje živalim v zavetišču

Stare maskare z vseh koncev sveta lajšajo življenje živalim v zavetišču

MORDA VAS ZANIMA

Stare ščetke maskar za oči pogosto končajo v smeteh. Tega so se dobro zavedali v ameriškem zavetišču za živali Appalachian Wildlife Refuge, kjer so se domislili zelo zanimive ideje. Začeli so namreč pozivati ljudi, naj jim pošiljajo stare ščetke maskar, saj so ugotovili, da jih lahko uporabijo za lajšanje življenja številnim živalim. Tako se je razvil projekt zelo izvirne reciklaže – tisto, kar bi se zdelo marsikomu odpadek, je zaživelo povsem novo življenje. Zaradi domiselne združitve okoljevarstvene in dobrodelne note je projekt pritegnil pozornost tudi izven meja Združenih držav Amerike.

- Oglas -

Oskrba živali v težavah, preden jih spustijo nazaj v divjino

Vse se je sicer začelo leta 2017, ko je Savannah Trantham, soustanoviteljica zavetišča, na Facebooku  prosila za stare ščetke maskar. Prošnji je dodala pripis, da želijo z njimi pomagati malim bitjem, za katera skrbijo. Zavetišče je sicer namenjeno oskrbi prostoživečih živali, ki potrebujejo pomoč zaradi poškodb, bolezni itn., preden se lahko ponovno vrnejo na svobodo. Verjetno Savannah Trantham takrat ni pričakovala, da bo s svojo objavo pritegnila toliko pozornosti. Njen zapis je namreč delilo ogromno ljudi in že kmalu so začeli v zavetišču dobivati stare maskare iz vseh ameriških zveznih držav, pa tudi iz mnogih evropskih držav, kot so na primer Italija, Francija, Španija in Irska.

Za nego drobnih, zelo občutljivih živali so stare ščetke maskar idealna rešitev

Kako natančno v zavetišču sploh uporabijo stare maskare? Ščetke seveda najprej dobro očistijo, nato pa si z njimi pomagajo pri opravilih, kot je na primer odstranjevanje mušjih jajčec ali ličink iz dlake živali. Včasih očiščene ščetke uporabijo tudi za odstranjevanje umazanije z živalske dlake ali pa za čiščenje brizg, namenjenih hranjenju. Ker so njihove ščetine običajno zelo mehke in precej tesno skupaj, so te ščetke kot nalašč za uporabo pri malih, zelo občutljivih živalih. V zavetišču pogosto priskočijo na pomoč celo mladičem, pri katerih je seveda potrebna še posebna previdnost.

.

NAJNOVEJŠE