Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
ŽivaliStare maskare z vseh koncev sveta lajšajo življenje živalim v zavetišču

Stare maskare z vseh koncev sveta lajšajo življenje živalim v zavetišču

MORDA VAS ZANIMA

Stare ščetke maskar za oči pogosto končajo v smeteh. Tega so se dobro zavedali v ameriškem zavetišču za živali Appalachian Wildlife Refuge, kjer so se domislili zelo zanimive ideje. Začeli so namreč pozivati ljudi, naj jim pošiljajo stare ščetke maskar, saj so ugotovili, da jih lahko uporabijo za lajšanje življenja številnim živalim. Tako se je razvil projekt zelo izvirne reciklaže – tisto, kar bi se zdelo marsikomu odpadek, je zaživelo povsem novo življenje. Zaradi domiselne združitve okoljevarstvene in dobrodelne note je projekt pritegnil pozornost tudi izven meja Združenih držav Amerike.

Oskrba živali v težavah, preden jih spustijo nazaj v divjino

- Oglas -

Vse se je sicer začelo leta 2017, ko je Savannah Trantham, soustanoviteljica zavetišča, na Facebooku  prosila za stare ščetke maskar. Prošnji je dodala pripis, da želijo z njimi pomagati malim bitjem, za katera skrbijo. Zavetišče je sicer namenjeno oskrbi prostoživečih živali, ki potrebujejo pomoč zaradi poškodb, bolezni itn., preden se lahko ponovno vrnejo na svobodo. Verjetno Savannah Trantham takrat ni pričakovala, da bo s svojo objavo pritegnila toliko pozornosti. Njen zapis je namreč delilo ogromno ljudi in že kmalu so začeli v zavetišču dobivati stare maskare iz vseh ameriških zveznih držav, pa tudi iz mnogih evropskih držav, kot so na primer Italija, Francija, Španija in Irska.

Za nego drobnih, zelo občutljivih živali so stare ščetke maskar idealna rešitev

Kako natančno v zavetišču sploh uporabijo stare maskare? Ščetke seveda najprej dobro očistijo, nato pa si z njimi pomagajo pri opravilih, kot je na primer odstranjevanje mušjih jajčec ali ličink iz dlake živali. Včasih očiščene ščetke uporabijo tudi za odstranjevanje umazanije z živalske dlake ali pa za čiščenje brizg, namenjenih hranjenju. Ker so njihove ščetine običajno zelo mehke in precej tesno skupaj, so te ščetke kot nalašč za uporabo pri malih, zelo občutljivih živalih. V zavetišču pogosto priskočijo na pomoč celo mladičem, pri katerih je seveda potrebna še posebna previdnost.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×