Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNajsrečnejši ljudje, ki za vsakodnevno prevažanje uporabljajo kolo

Najsrečnejši ljudje, ki za vsakodnevno prevažanje uporabljajo kolo

MORDA VAS ZANIMA

Mnogi ljudje porabijo precejšen delež svojega časa za prevažanje od ene točke do druge – naj bo to od doma do delovnega mesta in nazaj ali pa po različnih vsakodnevnih opravkih. Tako ni presenetljivo, da ima tudi oblika transporta precejšen vpliv na naše razpoloženje. Dr. Yingling Fan, ki poučuje na Univerzi v Minnesoti, se je zato odločila, da skupaj kolegom Jingom Zhujem razišče, katero prevozno sredstvo poskrbi za najsrečnejše uporabnike …

Srečni ljudje kolesarijo

Izbira kolesa mnogokrat pomeni manj stresa, a še vedno precejšnjo hitrost

- Oglas -

Rezultati raziskave bodo zagotovo še posebej razveselili navdušene kolesarje oziroma potrdili tisto, kar morda že veste. Prav kolo naj bi bilo po ugotovitvah raziskovalcev tisto prevozno sredstvo, katerega uporabniki so v povprečju najbolj zadovoljni, ko gre za vprašanje vsakodnevnega prevažanja. Zanimivo je sicer, da je bila pri hoji zabeležena precej nižja stopnja zadovoljstva.

Prav tako se je izkazalo, da pri primerjavi prevažanja z avtomobilom in z vlakom ni večjih razlik, sta pa po drugi strani obe obliki transporta po mnenju potnikov manj stresni kot vožnja z avtobusom. Večina je sicer povedala, da so mnogo bolj zadovoljni, če so lahko v avtomobilu sopotniki, kot če morejo voziti sami.

Kolo kot prevozno sredstvo

Urejena infrastruktura zagotovo pomembno pripomore k temu, da več ljudi izbere kolo

Da bi bile ugotovitve čim bolj natančne, so bili pri raziskavi upoštevani tudi demografski podatki sodelujočih, njihovo zdravstveno stanje in lokacija bivanja. Tokrat so sicer sodelovali prebivalci Združenih držav Amerike, vendar pa obstaja tudi kar nekaj podobnih raziskav iz preteklosti, ki potrjujejo, da je kolo tudi nasploh ena izmed najboljših izbir za vsakodnevno prevažanje.

Običajno namreč uporaba kolesa pomeni precej manj stresa kot na primer prevažanje z avtomobilom. Hkrati pa ima pozitiven vpliv tako na zdravje kot na zaščito okolja. Spomladanski čas, ki je že tik pred vrati, vsekakor ponuja izvrstno priložnost, da poskušate tudi sami razmisliti, kako bi lahko za prevoz čim pogosteje uporabili kolo.

- Oglas -

Seveda je predpogoj za varno in udobno vsakodnevno kolesarjenje urejena infrastruktura na tem področju. Vendar pa so prav raziskave, kot je predstavljena, pogosto pomembna spodbuda za ustvarjanje kolesarjem prijaznejših mest.

Preberite tudi: Tara Zupančič: »Odkar sem v življenju srečnejša, sem tudi bolj zdrava.«

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×