V junijski številki revije Bodi eko je voditeljica Tara Zupančič spregovorila o tem, kako je s pozitivnim razmišljanjem in trdim delom na sebi premagala zdravstvene težave. V intervjuju izveste tudi, zakaj je  v mladosti omedlevala. Simpatično voditeljico, ki je študirala kozmetiko, tudi na snemanjih spremlja steklenička rožmarinovega eteričnega olja, saj ji to zbistri misli. S svojim življenjem je zdaj resnično zadovoljna in v njem, kot pravi, prevladujejo srečne misli.

V junijski številki revije Bodi eko, nam je Tara Zupančič zaupala, kako so v njeni mladosti psihične težave vplivale na njeno zdravje in kako si je pomagala, da je zdaj njeno življenje napolnjeno s srečnimi mislimi

Pozitivna energija kar kipi iz vas. Kako živite, da ste videti tako zdravi, zadovoljni in polni energije?

Zadnje čase je res veliko informacij o tem, kako bi morali živeti, jesti, koliko bi se morali gibati. Seveda je zdrav način življenja za ohranjanje zdravja pomemben. A prepričana sem, da so dandanes ključne odprtost do ljudi, nasmejanost in pozitivna naravnanost. Menda 27 minut pozitivnega razmišljanja na dan vpliva na splošno dobro počutje in v to zelo verjamem. Prav tako kot verjamem, da če se že zjutraj z nekom spreš, raven stresnega hormona v tebi tako poskoči, da to nate negativno vpliva skozi ves dan. Predstavljam si, da lahko, če se to nenehno ponavlja, čez čas zboliš. Iz izkušenj vem, da misli vplivajo na telo in da toksične misli pripeljejo do toksičnega telesa. Saj to se opazi pri vsem, kar počnemo. Sama to trenutno najbolj vidim pri ustvarjanju oddaje. To bom, če se bom slabo počutila psihično, naredila slabše, kot bi jo, če bi se fizično.

Tara Zupančič

Torej je vaš recept, ki ga upoštevate, veliko pozitivne energije in smeha?

Ja, kar oddajaš v nebo, tudi dobiš nazaj. Res se trudim, da to čim bolj upoštevam, zdi se mi, da je veliko že to, da se tega zavedam. Še vedno pa pridejo tudi trenutki, ko se čisto preveč obremenjujem s stvarmi, ki se še zgodile niso. In takrat se mi to pozna na zdravju. Sem pa v zadnjem času veliko bolj nasmejana in posledično tudi bolj zdrava …

S tem ste se soočali že v otroštvu,  v srednji šoli ste celo omedlevali. Dejali ste, da ko ste se psihično okrepili, so težave z zdravjem izzvenele. Kako ste to takrat naredili?

Vedno sem imela nizek pritisk in težave s tem, da sem izgubljala zavest …

Celoten pogovor najdete v junijski tiskani številki revije Bodi eko >>