Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Ekologija & okoljeZa sedem dni pozabimo na avto

Za sedem dni pozabimo na avto

MORDA VAS ZANIMA

V petek je minister za okolje in prostor dr. Roko Žarnić ob 10. obletnici sodelovanja Slovenije v kampanji Evropski teden mobilnosti, v Centru Evropa podelil priznanja občinam, ki so sodelovale v kampanji.

- Oglas -

Župani so spregovorili o uvedenih ukrepih v njihovih krajih, kako so ti ukrepi zaživeli med prebivalci ter kako nameravajo nadaljevati prizadevanja za bolj kakovostno življenje v mestih.

AvtobusV 10 letih je v Evropskem tednu mobilnosti sodelovalo preko 60 različnih slovenskih krajev, povprečno 22 vsako leto. Mesta Celje, Gornja Radgona, Koper, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica in Vrhnika pa so sodelovala vsa leta.

Med vidnejšimi ukrepi, ki so jih mesta uvedla za trajnostno mobilnost so subvencioniran javni potniški promet, arhitekturne rešitve za kolesarje in pešce, ukrepi za varnost otrok v prometu in ukrepi za povečano dostopnost za invalidne osebe. Teden mobilnosti pa kliče še k ponovnem razmisleku o rabi prostora v mestih in k sodelovanju med mesti na področju mobilnosti.

Evropski teden mobilnosti nas letos vabi k pozabljivosti. Za 7 dni na leto, mesec ali teden pozabimo na avto in se premikajmo drugače, na lastno energijo!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×