0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeZa sedem dni pozabimo na avto

Za sedem dni pozabimo na avto

MORDA VAS ZANIMA

V petek je minister za okolje in prostor dr. Roko Žarnić ob 10. obletnici sodelovanja Slovenije v kampanji Evropski teden mobilnosti, v Centru Evropa podelil priznanja občinam, ki so sodelovale v kampanji.

- Oglas -

Župani so spregovorili o uvedenih ukrepih v njihovih krajih, kako so ti ukrepi zaživeli med prebivalci ter kako nameravajo nadaljevati prizadevanja za bolj kakovostno življenje v mestih.

AvtobusV 10 letih je v Evropskem tednu mobilnosti sodelovalo preko 60 različnih slovenskih krajev, povprečno 22 vsako leto. Mesta Celje, Gornja Radgona, Koper, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica in Vrhnika pa so sodelovala vsa leta.

Med vidnejšimi ukrepi, ki so jih mesta uvedla za trajnostno mobilnost so subvencioniran javni potniški promet, arhitekturne rešitve za kolesarje in pešce, ukrepi za varnost otrok v prometu in ukrepi za povečano dostopnost za invalidne osebe. Teden mobilnosti pa kliče še k ponovnem razmisleku o rabi prostora v mestih in k sodelovanju med mesti na področju mobilnosti.

- Oglas -

Evropski teden mobilnosti nas letos vabi k pozabljivosti. Za 7 dni na leto, mesec ali teden pozabimo na avto in se premikajmo drugače, na lastno energijo!

NAJNOVEJŠE