Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Ekologija & okoljeZ vlakom na koncert

Z vlakom na koncert

MORDA VAS ZANIMA

Topli dnevi in pomladno razpoloženje že odpirajo sezono glasbenih prireditev. V pričakovanju teh dni – in da bi bile poti na prireditve bolj varne in do okolja bolj prijazne – so Slovenske železnice v sodelovanju z društvom Planet Zemlja za naslednje tri mesece pripravili glasbene vlake, s katerimi se boste skupaj s slovenskimi glasbeniki in vsemi željnimi zabave zapeljali na koncerte po Sloveniji in nato varno nazaj domov.

Glasbeni vlakGlasbeni vlak

- Oglas -

V okviru projekta Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja, ki je bil predstavljen v sredo, dva dni pred svetovnim dnevom Zemlje, in ga na pobudo civilne družbe že več kot trideset po vsem svetu praznujemo 22. aprila, za vse glasbene navdušence pripravljamo prav posebne glasbene vlake. Tako se boste lahko v naslednjih treh mesecih z glasbenimi vlaki vozili na koncerte po Sloveniji, na katerih bodo poslušali domala vse najbolj znane slovenske glasbenike in glasbene skupine, kot so Big Foot Mama, Maja Keuc, Kingston, Eva Moškon, Terrafolk in drugi.

Z glasbeniki na vlaku

Zabava z glasbeniki pa se bo začela že na vlaku, na poti na koncerte. Na glasbenih vlakih se bodo potnikom namreč pridružili tudi posamezni člani skupin in se popeljali na svoj koncert, poleg njih pa vam bodo vožnjo popestrile številne mlade glasbene skupine, kitaristi … tako, da bo res pestro. Kdaj na vlak s Sokijem, na koncert skupine Elvis Jackson?

Naslednji glasbeni vlak nas bo 19. maja zapeljal na adrenalinski rock spektakel – koncert zasedbe Elvis Jackson v Križanke v Ljubljano. Na glasbenem vlaku, ki bo odpeljal iz Maribora ob 12.45, vas bo na poti do Ljubljane, (prihod 14.38) spremljal Soki, bobnar skupine Elvis Jackson.

Drugi glasbeni vlak pa bo iz Maribora krenil ob 17.50 in prispel v Ljubljano ob 19.38.

- Oglas -

Vsi, ki boste vstopnico za koncert kupili v Info centrih Slovenskih železnic v Ljubljani, Mariboru ali Celju, boste prejeli bon za 50 odstotkov cenejše potovanje z vlakom za 2 osebi. Tega boste lahko unovčili za potovanje z vlakom Slovenskih železnic do konca leta.

Vse informacije o voznih redih, tudi nagradne igre za glasbene vlake, lahko dobite na spletni strani Slovenskih železnic in na Facebookovi strani Grem z vlakom.

Slovenske železnice

O projektu

Z željo, da bi bile poti na prireditve, ki jih je v tem času res veliko, bolj varne in do okolja bolj prijazne, so društvo Planet Zemlja in Slovenske železnice združili moči in nastal je projekt: Z glasbenimi vlaki za Planet Zemlja. Gre za projekt ki združuje glasbo, okolju bolj prijazno potovanje, neposredne stik z vrhunskimi glasbeniki in skozi to podaja sporočilo o pomenu odgovornega odnosa do Planeta Zemlja.

Slovenski glasbeniki, ki so ali še bodo pristopili k projektu, bodo s t.i. glasbenimi vlaki potovali po Sloveniji v kraje, kjer se bodo zgodili koncerti velikih glasbenih skupin, kot so Elvis Jackson, Big Foot Mama, Zablujena Generacija, Maja Keuc, Kingston, Tabu in drugi. Z njimi se lahko zapeljete tudi vi …

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×