Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Lepota & kozmetikaZ obvladovanjem stresa do lepše kože

Z obvladovanjem stresa do lepše kože

MORDA VAS ZANIMA

Vsak, ki ima katero od kroničnih vnetnih kožnih bolezni, na primer luskavico, rozaceo ali akne, ve, da so nepredvidljivi izbruhi bolezni povezani s precejšnjim stresom in slabo vplivajo na splošno počutje. Kopičijo se tudi dokazi o povezavi med človekovim psihičnim počutjem, stresom in stanjem kože.

- Oglas -

Stres in vpliv na kožoSeveda je povezava zapletena. Kar je za nekoga stresno, je lahko za nekoga drugega celo spodbudno. Bolj kot o stresu bi morali govoriti o neprijetnih čustvenih stanjih, kot so občutki jeze, tesnobe, depresije ali napetosti ter njihovem odražanju s fiziološkimi težavami.

Podlaga biološkemu odzivu ob doživljanju teh stanj so nevropeptidi, kemične snovi, ki jih sproščajo živčni končiči kožnih celic. Ti so prva obrambna črta pred okužbami kože in lahko v obrambnem odgovoru povzročijo vnetje in neprijetne občutke na koži, kot so srbenje, otrplost, občutljivost ali ščemenje. Sproščeni nevropeptidi ne ostanejo samo v koži, potujejo tudi naprej v možgane in povzročijo dodaten stres.

Ameriški dermatologi zato svetujejo, da se konvencionalnemu zdravljenju s stresom povezanih kožnih sprememb pridružijo še tehnike za obvladovanje stresa, kot so vedenjska terapija, meditacije, hipnoza, joga ali taj-či. Le tako je mogoče prekiniti začarani krog: neprijetne kožne spremembe zelo slabo vplivajo na naše počutje, negativna čustva pa sprožijo nove dermatološke težave.

Manj stresa pomeni tudi več časa za usmerjanje pozitivne energije v nego kože in skrb za urejen videz. Oseba, ki je zadovoljna s svojo zunanjo podobo, je bolj samozavestna in je uspešna tudi na drugih področjih svojega življenja – v družini, na delovnem mestu in v medosebnih odnosih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×