Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeKemikalije so povsod

Kemikalije so povsod

MORDA VAS ZANIMA

Strokovnjaki za okoljsko toksikologijo z univerze Baylor so predlagali kompleksnejši pristop k napovedovanju okoljske varnosti kemikalij na podlagi obstoječih podatkov za druge, podobne kemikalije.

- Oglas -

Kemikalije

Za številne kemične snovi, ki jih uporabljamo vsak dan, na primer v sredstvih za čiščenje, barvah ter izdelkih, kot so oblačila, pohištvo in električne naprave, strokovnjaki nimajo dovolj podatkov, na podlagi katerih bi lahko ocenili njihov vpliv na okolje in zdravje človeka. Z namenom izboljšanja upravljanja tveganj, ki jih predstavljajo te kemikalije, in izboljšanja varovanja človekovega zdravja in okolja, je Evropska unija leta 2007 sprejela uredbo o registraciji, ovrednotenju, avtorizaciji in omejevanju kemikalij (REACH). Proizvajalci in uvozniki morajo svojim nadaljnjim uporabnikom zagotoviti vse informacije o tveganju, ki jih ti potrebujejo za varno uporabo snovi.

Raven varnosti določene kemikalije za okolje in zdravje bi lahko namesto z opravljanjem vedno novih testov, ki se običajno izvajajo tudi na živalih, predvideli z uporabo statističnih in matematičnih modelov. Z njimi je mogoče napovedati toksičnost snovi na podlagi kemijske strukture učinkovin, pojasnjuje dr. Spencer Williams. Modeli napovedovanja toksičnosti naj bi bili zelo uporabni prav za vladne agencije, ki imajo opravka z novimi kemikalijami z nepoznanimi varnostnimi deklaracijami, še dodaja strokovnjak z Baylorja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×