Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeKemikalije so povsod

Kemikalije so povsod

MORDA VAS ZANIMA

Strokovnjaki za okoljsko toksikologijo z univerze Baylor so predlagali kompleksnejši pristop k napovedovanju okoljske varnosti kemikalij na podlagi obstoječih podatkov za druge, podobne kemikalije.

- Oglas -

Kemikalije

Za številne kemične snovi, ki jih uporabljamo vsak dan, na primer v sredstvih za čiščenje, barvah ter izdelkih, kot so oblačila, pohištvo in električne naprave, strokovnjaki nimajo dovolj podatkov, na podlagi katerih bi lahko ocenili njihov vpliv na okolje in zdravje človeka. Z namenom izboljšanja upravljanja tveganj, ki jih predstavljajo te kemikalije, in izboljšanja varovanja človekovega zdravja in okolja, je Evropska unija leta 2007 sprejela uredbo o registraciji, ovrednotenju, avtorizaciji in omejevanju kemikalij (REACH). Proizvajalci in uvozniki morajo svojim nadaljnjim uporabnikom zagotoviti vse informacije o tveganju, ki jih ti potrebujejo za varno uporabo snovi.

Raven varnosti določene kemikalije za okolje in zdravje bi lahko namesto z opravljanjem vedno novih testov, ki se običajno izvajajo tudi na živalih, predvideli z uporabo statističnih in matematičnih modelov. Z njimi je mogoče napovedati toksičnost snovi na podlagi kemijske strukture učinkovin, pojasnjuje dr. Spencer Williams. Modeli napovedovanja toksičnosti naj bi bili zelo uporabni prav za vladne agencije, ki imajo opravka z novimi kemikalijami z nepoznanimi varnostnimi deklaracijami, še dodaja strokovnjak z Baylorja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×