0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaravna zdravila proti aknam: Prva pomoč pri kožnih težavah

Naravna zdravila proti aknam: Prva pomoč pri kožnih težavah

MORDA VAS ZANIMA

Akne znajo biti izredno nadležne pa tudi nevarne. Gre za bolezen kože s spremembami zlasti na obrazu in hrbtu, ki se najpogosteje pojavi v najstniških letih, seveda pa lahko tudi kasneje. Za akne so značilni manjši kožni izpuščaji zaradi vnetja žlez lojnic, s stiskanjem mozoljev pa dogajanje le še pospešimo.

- Oglas -

Za blaženje znakov aken obstajajo različna sredstva, lahko pa si pomagate tudi s popolnoma naravnimi, ki ne vsebujejo škodljivih snovi. Za čisto kožo je treba pore dobro očistiti, uničiti bakterije in zmanjšati mastnost kože. Uporabljajte blaga čistilna sredstva (enkrat ali dvakrat na dan), temu pa dodajte kakšen čistilni piling in maske, ki odstranjujejo odmrle celice in odprejo pore.

Akne na obrazu - naravna zdravila proti aknam

Kako nam lahko pomagajo naravna zdravila proti aknam?

Naravna zdravila za boj proti aknam lahko pripravite doma in jih uporabljate po potrebi. Mozolje lahko na primer preženete s parno kopeljo, ki jo pripravite kar doma. Vroči vodi dodajte kakšno eterično olje ali čaj, nato pa glavo nagnite nad pripravek in zaprite oči. Za boljši učinek lahko čez glavo namestite suho brisačo, da para ne bo uhajala. Parne kopeli pa ne izvajajte prepogosto, saj lahko para kožo tudi poškoduje, če je ne uporabljate v zmernih količinah in razumnih presledkih.

- Oglas -

Morda niste vedeli, da se proti aknam uspešno bori tudi led. Zaprite ga v plastično vrečko in ga nekaj minut držite na prizadetih mestih. Led bo zožal pore in preprečil vdor bakterij v kožo, sicer pa pomaga tudi pri blaženju rdečice in oteklin.

Živila proti aknam

Proti aknam pa se lahko uspešno borijo tudi nekatera živila, ki jih pogosto uporabljamo v kuhinji. Kožne bolezni lahko uspešno zdravimo s paradižnikom, ki vsebuje vitamine C, K in A ter antioksidante, ki lovijo proste radikale. Rezino paradižnika položite na obraz in mozolje bo izsušila. Podobno na kožo učinkujejo tudi kumarice, ki vsebujejo askorbinsko kislino, ta pa blaži draženje kože in otekline. Kumarice so sestavljene večinoma iz vode, kar kožo vlaži, ne pozabite pa niti na jogurt, ki deluje protiglivično in protibakterijsko. Jogurt poleg aken uspešno odstranjuje tudi brazgotine in starostne pege, ugotavljajo strokovnjaki. Iz kumaric in jogurta lahko naredite odlično masko za obraz, seveda pa ne pozabite niti na naravne glinene maske, ki kožo prav tako dobro očistijo. Med učinkovitejša naravna zdravila spadata tudi med in limona. Rezino limone natrite z medom, jo namestite na obraz in nekaj časa mirujte, da mešanica začne delovati.

Pomemben je življenjski slog

Morda o tem še niste razmišljali, ampak včasih lahko akne in mozolje povzroči tudi neprimerna prehrana. Prehranjujte se čim bolj redno in zdravo, izogibajte se hitri hrani, svoje obroke pa obogatite s sadjem in zelenjavo. K temu dodajte še telesno aktivnost in počutili se boste bolje in bolj zdravo, nekaj pa bo pridobil tudi vaš videz.

Če pa je bolezen dolgotrajna in moteča, pa le obiščite zdravnika, ki vam bo svetoval po svojih močeh.

- Oglas -

Preberite si tudi, kako se na naraven način spopademo s podočnjaki.

.

NAJNOVEJŠE