Z naravnimi pripravki do čiste kože

  Čiste pore so pogoj za lepo in čisto kožo. Če so zamašene, se preveč mastijo, ob nerednem čiščenju se v njih naberejo bakterije, delci odmrle kože in prah, posledice pa so lahko ogrci, mozolji in akne. Da bi to preprečili, pa ne potrebujemo dragih kozmetičnih pripravkov, ki lahko povrhu vsega vsebujejo še nevarne kemikalije, ampak lahko posežemo po naravnih sestavinah, ki jih lahko najdemo kar v svoji kuhinji ali na vrtu.

  naravni pripravki za kožo

  Vodna para

  Z vodno paro lahko učinkovito odprete in očistite pore. V loncu vode pogrejte vodo in vanjo dajte limonino lupinico. Obraz držite nad loncem, čez glavo pa si dajte brisačo, da vodna para ne bo uhajala. Tako ostanite do pet minut, nato pa obraz nežno umijte in si ga obrišite.

  Maska iz beljaka

  Beljak zožuje pore in tako preprečuje, da bi vanje zašla umazanija, prav tako pa čisti pore, ki so morda že zamašene. Beljaku dodajte malo soka limone in žličko medu, ki imata dezinfekcijski in antibakterijski učinek, nato pa zmes dobro premešajte. Preden si jo nanesete na obraz, opravite postopek z vodno paro, ki bo razširila pore, nato pa si nadenite masko, ki naj na koži deluje 15 minut. Izperite si jo s hladno vodo, nato pa uporabite še hidratantno kremo, ki bo kožo navlažila.

  Piling iz sode bikarbone

  Soda bikarbona odpravlja odmrle delce kože in pore globinsko očisti. Žličko sode bikarbone zmešajte z malo soka limone in nekaj vode. Zmes mora biti gosta, nato pa jo s prsti vtrite v kožo na obrazu in jo očistite. Na koncu ostanke zmesi izperite z mlačno vodo, kožo posušite in jo namažite s kremo.

  PREBERITE TUDI:  Opustite kajenje s pomočjo naravnih pripravkov

  Med

  Med je znan po svojih antibakterijskih učinkih, poleg tega pa iz por odstranjuje ogrce. Kjer imate največ ogrcev, se namažite z medom in ga vtrite v kožo, nato pa obraz sperite z mlačno vodo.

  Maska iz zelenega čaja

  Zeleni čaj je poln antioksidantov in pomaga odstranjevati ogrce. V posodici zmešajte tri žličke zelenega čaja, žličko rjavega sladkorja in pol žličke soka limone, nato pa si masko vtrite v obraz in počakajte 15 minut. Po končanem postopku obraz umijte v mlačni vodi.

  Piling iz jagod

  Jagode vsebujejo veliko alfa hidroksilne kisline, ki nadzoruje proizvodnjo maščob in čisti kožo odmrlih delcev. Jagodna maska bo odpravila stare ogrce in pomagala preprečevati nastanek novih. Zmešajte žlico medu, tri zrele jagode in pol žličke soka limone, nato pa prizadeta mesta masirajte približno tri minute. Kožo na koncu dobro izperite.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte