Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaAromatični poletni čaj iz vrtničnih listov

Aromatični poletni čaj iz vrtničnih listov

MORDA VAS ZANIMA

Vrtnica – kraljica rož. Njeno lepoto so opevali in občudovali že v antičnih časih, dišeč sloves pa se je ohranil vse do danes. A poleg izjemnih vizualnih učinkov ima vrtnica tudi številne zdravilne lastnosti. Vsebuje namreč vitamine A, C, B3, E in F poleg tega pa njeni listi kar prekipevajo od eteričnih olj. Vonj vrtnic izboljšuje razpoloženje, zdravilne snovi v cvetnih listih pa krepijo srce in živčevje. Smo že omenili kako osvežilna je lahko v obliki pijače? Ponujamo vam recept s katerim boste odišavili in osvežili vaš seznam poletnih napitkov.

- Oglas -

 Čaj iz vrtnic

Potrebujete:

  • 2 žlici posušenih in zdrobljenih vrtničnih cvetnih listov,
  • 3 dl vode.

 

Priprava:

- Oglas -

Vrelo vodo zlijemo čez vrtnične liste ter tekočino pustimo počivati od 5 do 10 minut. Nato čaj precedimo in mu po želji dodamo žličko medu. Če želite bolj intenziven okus so lahko cvetni listi zgolj na rahlo posušeni, čaj pa lahko po želji tudi ohladite in ga postrežete z ledenimi kockami. Prijetno osvežitev!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×