0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZ domačimi pripravki nad prhljaj

Z domačimi pripravki nad prhljaj

MORDA VAS ZANIMA

Če se borite s prhljajem, preverite, kako ga lahko omilite kar s pripravki iz kuhinje.  Vzroki za prhljaj so številni, med njimi suho lasišče ali določene kožne bolezni, kot je denimo luskavica. Šamponi proti prhljaju so morda na kratek rok učinkovitejša rešitev, a lahko vsebujejo številne kemikalije in agresivne snovi, nekateri celo rakotvorne parabene,  ki dolgoročno  še bolj poškodujejo lasišče in škodujejo vašemu zdravju.

- Oglas -

Eterično olje čajevca

Eterično olje čajevca je eno izmed najbolj učinkovitih naravnih zdravil za odpravo prhljaja. Ima antibakterijske lastnosti, hkrati pa ne bo izsušilo lasišča. Pomaga uničiti bakterije, ki sodelujejo pri produkciji odvečnih kožnih celic, ki potem povzročajo prhljaj. Uporabite ga tako da deset kapljic eteričnega olja primešate svojemu najljubšemu šamponu, normalno nanesite na lase in pustite, da nekaj časa deluje. Potem temeljito izperite.

Arganovo olje

Arganovo olje bo pripomoglo  k zmanjšanju suhega lasišča. Vsebuje veliko antioksidantov, ki bodo zmanjšali vnetje lasišča. Uporabite ga tako, da med dlanmi segrejete 6 kapljic čistega arganovega olja, ga nanesete na lasišče in dobro zmasirate. Pustite ga delovati čez noč in zjutraj temeljito operite lasišče. To ponavljate dvakrat na teden.

Jabolčni kis

Jabolčni kis pomaga negovati suho kožo, hkrati pa je močan v boju proti bakterijam.  Preprosto zmešajte enaki količini jabolčnega kisa in vode. Lase operite z običajnim šamponom in mešanico kisa in vode nanesite na še mokre lase. Vmasirajte v lasišče in pustite učinkovati 15 minut. Temeljito izperite.

- Oglas -

Soda bikarbona

Pomagate si lahko tudi s sodo bikarbono. Pomagala bo pri odstranjevanju odmrlih celic in ostalih ostankov umazanije na lasišču.  Sodo bikarbono lahko  združite z jabolčnim kisom in pripravite pasto, jo nanesete na lasišče, nežno masirate in potem izperite lasišče z mrzlo vodo.

Limona

Tudi sok sveže stisnjene limone naj bi bil učinkovit v boju proti prhljaju. Dve žlici sveže stisnjenega soka limone masirajte v lasišče in pustite delovati nekaj minut. Izperite s hladno vodo.

.

NAJNOVEJŠE