0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaZ bananinim olupkom nad nadležne bradavice

Z bananinim olupkom nad nadležne bradavice

MORDA VAS ZANIMA

Bananin olupek nam lahko pomaga tudi pri odstranjevanju bradavic, zato ga ne zavrzimo takoj, ko pojemo banano. Znano je, da lahko olupke številnih vrst sadja in zelenjave zelo koristno uporabimo. To velja tudi za bananin olupek. Ta se lahko na primer uporablja pri čiščenju, ena izmed možnosti uporabe pa je celo za odstranjevanje bradavic. Kaj natanko sploh povzroča bradavice? Za nastanek bradavic je običajno kriv humani papilomavirus (pogosto poimenovan kar s kratico HPV), zaradi katerega pride do pospešene rasti celic v povrhnjici kože. Posledica tega pa je seveda nato nekakšen izrastek oziroma bulica, ki jo imenujemo bradavica. Mnogokrat bradavice izginejo same od sebe, čeprav se nato rade ponavljajo. Možno pa je tudi odstranjevanje bradavic pri dermatologih. Kot v mnogih drugih primerih pa tudi tu obstaja nekaj naravnih možnosti za odstranjevanje bradavic, ki so lahko zelo učinkovite. Ena takšnih je, kot že omenjeno, uporaba bananinega olupka. Kakšen je torej postopek v tem primeru?

- Oglas -

Bradavice bananin olupek

Pripomočki, ki jih potrebujete

Potrebovali boste manjši košček bananinega olupka – nekoliko večji od območja, ki ga pokriva bradavica. Najprej torej izrežite manjši pravokotnik oziroma kvadrat. Ta sestavina sicer ni obvezna, a če imate to možnost, vam priporočamo, da uporabite še malce eteričnega olja čajevca. Gre namreč za rastlino, ki je med drugim znana po zelo močnem protivirusnem delovanju, kar pomeni, da je tudi kot nalašč za naravno odstranjevanje bradavic. Poleg tega boste potrebovali še obliž oziroma medicinski lepilni trak.

Postopek odstranjevanja bradavic z bananinim olupkom

Če boste uporabili eterično olje čajevca, kapljico ali dve najprej nanesite neposredno na bradavico. Sicer pa lahko začnete kar z bananinim olupkom. Z izrezanim koščkom olupka prekrijte bradavico. To naredite tako, da se bradavice dotika notranja stran olupka. Nato košček pritrdite z lepilnim trakom oziroma obližem in pustite na koži čez noč. Zjutraj odstranite. Postopek ponavljajte vsako noč, dokler bradavica ne izgine oziroma odpade. Običajno se to sicer zgodi po približno 3 tednih rednega izvajanja te metode. Čaka vas torej kar nekaj banan, ki jih boste »morali« pojesti. Tako se vam zagotovo ni treba bati, da bi vam v tem obdobju primanjkovalo kalija. Prav banane namreč predstavljajo enega najboljših virov omenjenega minerala. Pozorni bodite predvsem na to, da uporabite olupek banane, ki je bila dovolj zrela. Pri še skoraj zelenih bananah bo učinek precej počasnejši oziroma ga morda sploh ne bo.

- Oglas -

Bananin olupek

Za naravno odstranjevanje bradavic uporaben tudi jabolčni kis

Zgoraj opisan postopek je idealna rešitev, kako »reciklirati« bananine olupke in se obenem znebiti nadležnih bradavic. Seveda pa obstaja še kar nekaj drugih naravnih možnosti. Pri odstranjevanju bradavic si lahko tako med drugim pomagate tudi z jabolčnim kisom – izjemno vsestransko uporabnim živilom. V jabolčni kis najprej pomočite košček vate, ki ga nato položite na mesto, kjer se je pojavila bradavica, in ga prekrijte oziroma pritrdite z lepilnim trakom. Zjutraj odstranite. Tudi v tem primeru postopek ponavljajte tako dolgo, dokler bradavica ne izgine.

.

NAJNOVEJŠE