Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Ekologija & okoljeYamaha bo razvijala električne motorje

Yamaha bo razvijala električne motorje

MORDA VAS ZANIMA

Yamaha je eno izmed najbolj priznanih imen v motociklistični industriji. Sedaj pa se končno pridružuje tekmi glede električnih vozil.

- Oglas -


Podjetje je namreč naznanilo, da bodo začeli prodajati delnice z namenom, da bi zbrali okoli 600 milijonov evrov za razvoj poceni električnega motorja ter koles na električni pogon.

Za enkrat se sicer električni motorji še niso ravno ‘prijeli’, saj so predragi, poleg tega pa tudi niso ravno tako dobri kot motorji na gorivo, kar se tiče zmogljivosti. Res pa je, da do sedaj ni veliko znanih in večjih podjetij vlagalo v razvoj takšnih motorjev. Z Yamaho pa se lahko to kaj kmalu spremeni.

Podjetje pa je obljubilo, da ne bo zapravilo vsega vloženega denarja za električne motorje, ampak ga bo vložilo v ‘čiščenje posla’ oziroma v to, kako bi očistili celotno proizvodnjo motorjev ter čolnov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×