Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaWi-Fi: nevidno sevanje, ki ima dolgoročne posledice

Wi-Fi: nevidno sevanje, ki ima dolgoročne posledice

MORDA VAS ZANIMA

Sodobna tehnologija dovoljuje brezžično povezovanje, ki je nadomestilo zmešnjavo kablov. Danes lahko s pomočjo tovrstne tehnologije prižgemo televizor, zaženemo kavni avtomat in spremljamo dojenčka. Ob vsem tem smo štiriindvajset ur na dan izpostavljeni ogromni količini elektromagnetnega sevanja.

- Oglas -

Wi-Fi

V zvezi z varnostjo brezžične tehnologije (Wi-Fi) se pojavljajo nasprotujoča si mnenja. Nekateri menijo, da je tovrstna tehnologija popolnoma varna in promovirajo idejo pametnih domov, v katerih so vse naprave povezane prek brezžične tehnologije. Na drugi strani pa bi nekateri pred sevanjem najraje zbežali v Faradayevo kletko. Resnica o škodljivosti elektromagnetnega sevanja je najverjetneje nekje vmes.

Škodljivo na dolgi rok

Zaradi elektromagnetnega sevanja ne zbolimo takoj. Prav zato se večina ljudi ne ukvarja z dejstvom, da to sevanje lahko škodi zdravju. Kljub temu pa zmoti delovanje telesnih funkcij, kar lahko sčasoma napreduje v bolezen, kot so rak in nevrodegenerativne bolezni. Ker gre za kompleksne bolezni, ki se razvijajo desetletja, je težko dokazati, da jih je povzročila neposredna izpostavljenost brezžičnim signalom. Majhno število študij, ki so bile opravljene na to temo, kaže, da elektromagnetna sevanja, vključno z Wi-Fi, niso varna.

Kako zmanjšati izpostavljenost Wi-Fiju

V prvi vrsti moramo kar se da zmanjšati uporabo Wi-Fija – če se le da, ga izklopimo, ko ne uporabljamo interneta. Zelo priporočljivo je, da ga izklopimo vsaj pred spanjem – tako bomo preprečili, da bi takrat motil delovanje možganov. Dosegli bomo tudi globlji spanec. Če ponoči izklopimo Wi-Fi, znižamo svojo izpostavljenost sevanju kar za 33 %. Nekatere vrste ruterjev se lahko nastavi, da se avtomatsko izklopijo in vklopijo ob določeni uri.

- Oglas -

Razmislite o tem, da bi brezžični internet nadomestili s kabelskim, ki ni zdravju škodljiv in je tudi hitrejši. Uporabljajte čim manj naprav, ki za svoje delovanje uporabljajo brezžično povezavo. Vse več aparatur za pametne domove deluje prek brezžične povezave, njihovi dolgoročni učinki na zdravje pa še niso dovolj dobro raziskani.

Pametni telefoni in tablični računalniki oddajajo elektromagnetno sevanje, ko so vklopljeni. Ker jih navadno uporabljamo v bližini telesa, je nivo izpostavljenosti njihovemu sevanju zelo visok. Če se le da, jih večkrat nastavimo na letalski način, s katerim bomo prekinili vso brezžično komunikacijo z napravo – ta nasvet je še posebej dragocen, ko so naprave v bližini otrok.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×