0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeVeč kot 70 krokodilov je pobegnilo ob hudih poplavah na jugu Kitajske

Več kot 70 krokodilov je pobegnilo ob hudih poplavah na jugu Kitajske

MORDA VAS ZANIMA

Oblasti v južnem kitajskem mestu so sprožile operacijo odlova več kot 70 krokodilov, ki so ob intenzivnih poplavah pobegnili s komercialne farme. Regijo so zajele obsežne poplave in na družbenih omrežjih so se začeli pojavljati video posnetki krokodilov, ki plavajo po cestah in okoli naselij, zato so nekatere prebivalce opozorili, naj ostanejo doma v zaprtih prostorih.

- Oglas -

Strah vzbujajoči plazilci so bili prvotno nastanjeni na krokodilji farmi v Maomingu v južni provinci Guangdong. Toda nedavne poplave so povzročile razlitje lokalnega jezera, zaradi česar so živali pobegnile.

Krokodil

Najmanj 69 odraslih krokodilov in šest mladičev so opazili v bližini vasi Peng Cun, poroča Hai Bao News iz Shandonga. Vlada je stopila v stik z lokalnimi oblastmi, ki so prebivalce posvarile, naj ne hodijo ven iz svojih domov.

Po poročanju The Beijing News so bile na območje napotene sile za izredne razmere, bodo pogrešane krokodile ujele z uporabo specialne opreme in sonarjev, saj je območje še vedno močno poplavljeno.

- Oglas -

Videoposnetki, ki so krožili po kitajskih družbenih omrežjih, prikazujejo nekaj krokodilov, ki se skrivajo pod raznimi predmeti okoli cest. Kor poročajo, bodo krokodile morda morali zaradi svoje varnosti uspavati, če jih ne bo mogoče varno ujeti.

Nekateri posnetki prikazujejo več krokodilov, ki so jih ujeli in jih s čolni pripeljali nazaj na kopno, z zavezanimi usti in okončinami, da bi omejili njihovo gibanje, medtem ko peščica radovednih lokalnih prebivalcev dogajanje opazuje z obale.

Na Kitajskem so krokodili žal še vedno cenjeni zaradi svoje kože, njihovo meso pa naj bi imelo v tradicionalni kitajski medicini zdravilne lastnosti. Guangdong je zaradi razmeroma toplega podnebja priljubljena lokacija za krokodilje farme.

.

NAJNOVEJŠE