0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiMigingo: najgosteje poseljen otok na svetu

Migingo: najgosteje poseljen otok na svetu

MORDA VAS ZANIMA

Viktorijino jezero je po velikosti nekoliko manjše od Češke, njegove vode pa pripadajo Tanzaniji, Ugandi in manjšemu delu Kenije. Otok Migingo je velikosti nogometnega igrišča in ima približno 150 prebivalcev. Ima več barov, bordel in druge ugodnosti klasičnega afriškega naselja. In vendar je ta kos zemlje oziroma skale jabolko spora med Kenijo in Ugando.

- Oglas -

Majhen otok, velike težave

Migingo je majhen skalnat otok, ki se nahaja v Viktorijinem jezeru med Ugando in Kenijo. Čeprav pokriva samo približno 2000 kvadratnih metrov, je dom več kot 100 ljudem. Migingo je postal središče diplomatske napetosti med obema državama.

Migingo je otok, ki je postal sinonim za napetost, prenaseljenost in borbo za preživetje. Kljub svoji majhnosti in omejenim virom je postal simbol večjih geopolitičnih in gospodarskih vprašanj v regiji. Ta droben košček zemlje v Viktorijinem jezeru tako ostaja eden izmed najbolj nenavadnih in zanimivih krajev v Vzhodni Afriki.

Gostota poselitve

Zaradi omejenega prostora je otok izredno gosto poseljen. Ljudje živijo v majhnih, tesno zgrajenih kolibah, ki so postavljene ena ob drugi. Otok je postal priljubljen zaradi bogatih ribolovnih priložnosti v Viktorijinem jezeru, kar privlači ribiče iz obeh držav.

- Oglas -

Diplomatska napetost

Migingo je predmet diplomatskega spora med Ugando in Kenijo, saj oba naroda trdita, da je otok del njihovega ozemlja. To povzroča občasne konflikte in napetosti med ribiči in oblastmi obeh držav.

Gospodarski pomen

Čeprav je majhen, ima otok pomemben gospodarski pomen. Bogate ribolovne priložnosti omogočajo lokalnim prebivalcem, da zaslužijo za preživljanje. Poleg ribolova je na otoku tudi nekaj manjših trgovin, barov in celo javnih stranišč, kljub omejenemu prostoru.

Življenjski pogoji

Življenjski pogoji na otoku Migingo so zelo težki. Z omejenim dostopom do pitne vode, električne energije in zdravstvenih storitev je življenje na Migingu polno izzivov. Kljub temu se prebivalci trudijo izkoristiti omejene vire, ki jih imajo na voljo.

.

NAJNOVEJŠE