0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaVaše obrvi potrebujejo podobno nego kot lasje

Vaše obrvi potrebujejo podobno nego kot lasje

MORDA VAS ZANIMA

Prečudovite obrvi niso naključje. Čeprav je sama struktura seveda odvisna od genetike, sta videz in zdravje obrvi vendarle v veliki meri odvisna od nas samih. S tem ne merimo na uporabo ličil, katerih učinek je seveda zgolj začasen, ampak imamo v mislih nego, ki poskrbi za precej dolgoročnejše učinke. Drži, da jih je precej manj, vendar bi morali na obrvi gledati podobno kot na lase. Če boste poskrbeli za ustrezno nego, bodo vaše obrvi lepše, bolj zdrave in bujnejše. Danes je mogoče sicer kupiti serume, ki so namenjeni prav negi obrvi, vendar praviloma ni potrebe po uporabi tovrstnih izdelkov, saj imate na voljo preprostejše, pogosto pa tudi cenejše možnosti, ki so lahko prav tako učinkovite …

- Oglas -

1. Ricinusovo olje

Ena najboljših možnosti za nego obrvi (pa tudi trepalnic) je nedvomno ricinusovo olje. Redno nanašanje tega olja pripomore k bistveno gostejšim, bujnejšim obrvem. Ricinusovo olje lahko pomaga tako pri naravno redkih obrveh kot v primeru čezmernega izpadanja obrvi (da, tudi to je lahko težava, podobno kot čezmerno izpadanje las). Seveda pa je ricinusovo olje najbolje uporabljati preventivno. Priporočamo, da dobro očistite ščetko stare maskare, nato pa si z njo pomagajte pri nanašanju ricinusovega olja na obrvi. Za optimalne rezultate se priporoča nanos vsak večer pred spanjem. Zadostuje že zelo majhna količina, saj je ricinusovo olje zelo gosto.

2. Nanos kreme za obraz

Kot omenjeno, so nam danes na voljo najrazličnejši serumi, namenjeni posebej obrvem. Toda če se vaše police šibijo pod težo številnih kozmetičnih izdelkov, ki so večinoma neporabljeni, bi bilo v zbirko nesmiselno dodati nov izdelek. Podobne učinke kot s posebnimi serumi lahko dosežete s tistim, kar že imate doma. Za zdravje obrvi je bistveno predvsem vlaženje. Tako si lahko na primer pomagate kar s kremo za obraz, ki jo uporabljate sicer. Po čiščenju obraza, ki naj vključuje tudi predel obrvi, preprosto nanesite kremo tudi na to območje, vključno s samimi obrvmi.

3. Eterično olje čajevca

Eterično olje čajevca je najbolj znano v povezavi z zdravljenjem glivičnih obolenj, vendar ima to olje tudi številne druge pozitivne učinke. Tradicionalno se je na primer pogosto uporabljalo kot pomoč pri manjših ranicah oziroma za spodbujanje obnove kože. Ker je lahko pospešeno izpadanje/redčenje obrvi posledica manjših poškodb kože na tem predelu (na primer zaradi pretirano agresivnega puljenja), je lahko nanašanje eteričnega olja čajevca še eden od načinov za okrepitev obrvi. Eterično olje pred nanosom razredčite s poljubnim rastlinskim oljem.

- Oglas -

4. Kokosovo olje

Podoben učinek kot ricinusovo ima tudi kokosovo olje. Ker je kokosovo olje pri sobni temperaturi v trdnem agregatnem stanju, ga je pred nanosom pametno malce segreti, vendar pri tem pazite, da ne boste pretiravali. S prevročim oljem lahko povzročite bistveno več škode kot koristi.

5. Prehranska dopolnila z izvlečki palmeta

Pogosta napaka pri negi las je osredotočanje izključno na zunanji vidik, torej na tisto, kar nanašamo neposredno na lase, pri čemer se pozablja, da je enako pomembna – če ne celo pomembnejša – »nega od znotraj«. S tem imamo v mislih predvsem hrano, ki jo uživamo. Uravnotežena prehrana je zagotovo pomembna tudi za zdravje in lepoto obrvi, obenem pa so lahko zelo koristna določena prehranska dopolnila. Eno takšnih je prehransko dopolnilo z izvlečki palmeta (Serenoa repens). Rastlina je sicer najbolj znana po pozitivnih vplivih na prostato, vendar obstaja nekaj študij, ki nakazujejo, da lahko izvlečki palmeta pomagajo tudi pri čezmernem izpadanju las. Tako gre za dodatek, ki lahko koristi tudi vašim obrvem.

.

NAJNOVEJŠE