Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeV prihodnosti problemi s pitno vodo

V prihodnosti problemi s pitno vodo

MORDA VAS ZANIMA

V prihodnosti bodo vedno večji problemi s pitno vodo, zakaj torej ne bi glede tega nekaj storili že danes?

- Oglas -

Najbolj preprosta stvar, ki ji lahko naredite je, da namesto kupovanja ustekleničene vode, raje le-to nalijete v steklenico za večkratno uporabo in to postavite v hladilnik.

To pa ne bo dobro vplivalo le na en problem, ampak lahko s takšnim dejanjem ubijete dve muhi na en mah. Takšna steklenica bo namreč dodatno pomagala hladiti hrano v vašem hladilniku. Ko pa si boste zaželeli kozarec mrzle vode, pa vam ne bo potrebno le-te pustiti teči iz pipe, saj boste lahko ohlajeno že nalili.

Seveda se bo na ta način zmanjšala tudi uporaba plastenk, kar je za okolje odlično. V teh poletnih mesecih pa bo verjetno vsekakor prijala hitra ohladitev s hladno vodo. To pa ni vse, kar vam lahko takšna voda ponudi, saj bo ta vsebovala tudi manj kemikalij, ker se bodo te usedle na dno steklenice, vi pa boste pili bolj zdravo vodo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×