0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeV Ljubljani želijo povsem nadomestiti plastične vrečke

V Ljubljani želijo povsem nadomestiti plastične vrečke

MORDA VAS ZANIMA

Ljubljanska občina je predstavila akcijo Nisem večna, sem pa zato manj tečna. S tem  želijo opozoriti, kako plastične vrečke obremenjujejo okolje. Pravijo, da želijo postopoma vse plastične vrečke nadomestili z okolju prijaznimi vrečkami.

- Oglas -

Ljubljana in vreček - akcija Nisem večna

Vrečke iz koruznega škroba

Direktorica Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Mateja Duhovnik je pojasnila, da bodo odslej na vseh ljubljanskih tržnicah, s katerimi upravljajo, začeli z uporabo biološko razgradljivih vrečk. Doslej so jih med prodajalce na tržnicah razdelili 127.000. Gre za vrečke iz koruznega škroba, ki so biološko razgradljive in za razliko od plastičnih vlečk ne bodo onesnaževale okolja, je ponovila. Poleg vrečk iz koruznega škroba so sicer na tržnici razdelili še 1600 papirnatih vrečk iz japonskega dresnika.

Vrečke bodo plačljive

Vrečke bodo od januarja dalje plačljive, zato na občini pričakujejo, da se bodo meščani po nakupih odpravili z lastnimi košarami oziroma vrečami, ki jih bodo prinesli od doma: »Želimo si, da bo prehod na ekološko sprejemljivejšo vrsto nosilnih vrečk čim hitrejši, prav tako upamo, da jih bodo uporabniki z veseljem sprejeli, saj bomo na ta način vsi prispevali k ohranitvi čistejšega okolja za naše zanamce,« je izpostavila Duhovnikova.

.

NAJNOVEJŠE