Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeV Ljubljani želijo povsem nadomestiti plastične vrečke

V Ljubljani želijo povsem nadomestiti plastične vrečke

MORDA VAS ZANIMA

Ljubljanska občina je predstavila akcijo Nisem večna, sem pa zato manj tečna. S tem  želijo opozoriti, kako plastične vrečke obremenjujejo okolje. Pravijo, da želijo postopoma vse plastične vrečke nadomestili z okolju prijaznimi vrečkami.

- Oglas -

Ljubljana in vreček - akcija Nisem večna

Vrečke iz koruznega škroba

Direktorica Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Mateja Duhovnik je pojasnila, da bodo odslej na vseh ljubljanskih tržnicah, s katerimi upravljajo, začeli z uporabo biološko razgradljivih vrečk. Doslej so jih med prodajalce na tržnicah razdelili 127.000. Gre za vrečke iz koruznega škroba, ki so biološko razgradljive in za razliko od plastičnih vlečk ne bodo onesnaževale okolja, je ponovila. Poleg vrečk iz koruznega škroba so sicer na tržnici razdelili še 1600 papirnatih vrečk iz japonskega dresnika.

Vrečke bodo plačljive

Vrečke bodo od januarja dalje plačljive, zato na občini pričakujejo, da se bodo meščani po nakupih odpravili z lastnimi košarami oziroma vrečami, ki jih bodo prinesli od doma: »Želimo si, da bo prehod na ekološko sprejemljivejšo vrsto nosilnih vrečk čim hitrejši, prav tako upamo, da jih bodo uporabniki z veseljem sprejeli, saj bomo na ta način vsi prispevali k ohranitvi čistejšega okolja za naše zanamce,« je izpostavila Duhovnikova.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×