Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeV Ljubljani želijo povsem nadomestiti plastične vrečke

V Ljubljani želijo povsem nadomestiti plastične vrečke

MORDA VAS ZANIMA

Ljubljanska občina je predstavila akcijo Nisem večna, sem pa zato manj tečna. S tem  želijo opozoriti, kako plastične vrečke obremenjujejo okolje. Pravijo, da želijo postopoma vse plastične vrečke nadomestili z okolju prijaznimi vrečkami.

- Oglas -

Ljubljana in vreček - akcija Nisem večna

Vrečke iz koruznega škroba

Direktorica Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice Mateja Duhovnik je pojasnila, da bodo odslej na vseh ljubljanskih tržnicah, s katerimi upravljajo, začeli z uporabo biološko razgradljivih vrečk. Doslej so jih med prodajalce na tržnicah razdelili 127.000. Gre za vrečke iz koruznega škroba, ki so biološko razgradljive in za razliko od plastičnih vlečk ne bodo onesnaževale okolja, je ponovila. Poleg vrečk iz koruznega škroba so sicer na tržnici razdelili še 1600 papirnatih vrečk iz japonskega dresnika.

Vrečke bodo plačljive

Vrečke bodo od januarja dalje plačljive, zato na občini pričakujejo, da se bodo meščani po nakupih odpravili z lastnimi košarami oziroma vrečami, ki jih bodo prinesli od doma: »Želimo si, da bo prehod na ekološko sprejemljivejšo vrsto nosilnih vrečk čim hitrejši, prav tako upamo, da jih bodo uporabniki z veseljem sprejeli, saj bomo na ta način vsi prispevali k ohranitvi čistejšega okolja za naše zanamce,« je izpostavila Duhovnikova.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×