Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
ŽivaliV Južni Koreji še vedno uživajo pasje meso

V Južni Koreji še vedno uživajo pasje meso

MORDA VAS ZANIMA

V Južni Koreji vsako leto za prehranjevalne namene ubijejo več milijonov psov. Kljub številnim protestom mednarodnih skupin in združenj za varstvo in zaščito živali Južna Koreja ostaja država, kjer prebivalci uživajo pasje meso. Jedi iz pasjega mesa, ki  naj bi po njihovem prepričanju imele zdravilni učinek, so na jedilnem listu restavracij tudi v olimpijskem Pjongčangu.

- Oglas -

Psi

Južnokorejska vlada ni prepovedala pasjih farm in tržnic

Več mednarodnih televizijskih hiš je prikazalo brutalne prizore v premajhnih kletkah nagnetenih psov vseh starosti in pasem, ki jih prodajalci ponujajo za prehrano. V Južni Koreji naj bi na krožnikih končalo 2,5 milijona psov na leto. Organizacija Human Society International navaja podatke, da v Južni Koreji deluje kar 17.000 pasjih farm, na katerih vzrejajo pse zaradi njihovega mesa. Južnokorejska vlada kljub pozivom ni prepovedala pasjih farm niti ne posebnih tržnic, na katerih na najbolj brutalne načine pokončajo pse ter jih nato pripravijo za uživanje. Še vedno deluje največja južnokorejska pasja tržnica Moran v Seongnamu v bližini Seula, na katerih prodajajo pse in njihove mladičke za prehrano, čeprav so s strani odgovornih prihajala zagotovila, da jo bodo zaprli.

Kot poročajo tiskovne agencije, je Južnokorejska vlada pred zimskimi olimpijskimi igrami delno popustila pritiskom mednarodnih skupin zaščitnikov živali ter lastnike restavracij na območju okrožja Pjongčang, kjer so olimpijska prizorišča, pozvala, naj v času olimpijskih iger v zameno za državno denarno nadomestilo ne ponujajo pasjega mesa. Lastniki restavracij so poziv vlade večinoma upoštevali. Pasje meso ponujajo še v dveh od 12 restavracij, ki v okrožju Pjongčang sicer pripravljajo jedi iz pasjega mesa. Restavraciji naj bi se za to odločili, ker se zamenjava pasjega mesa s prašičjim ali kozjim ni obnesla in je bil menda ogrožen njihov obstoj.

Verjamejo v zdravilno moč pasjega mesa

Na jedilnih listih še vedno ponujajo jedi iz pasjega mesa, tako se še vedno dobi zdravilno-krepčilna obara boshintang, hranilna enolončnica yeongyangtang in celoletna juha sacheoltang. Kljub mednarodnim kampanjam zaščitnikov živali številni, zlati starejši Južnokorejci, obravnavajo pasje meso kot posebno poslastico z zdravilnimi učinki, uživanje pasjih penisov pa naj bi spodbujalo moško spolno moč.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×