ŽivaliV Južni Koreji še vedno uživajo pasje meso

V Južni Koreji še vedno uživajo pasje meso

MORDA VAS ZANIMA

V Južni Koreji vsako leto za prehranjevalne namene ubijejo več milijonov psov. Kljub številnim protestom mednarodnih skupin in združenj za varstvo in zaščito živali Južna Koreja ostaja država, kjer prebivalci uživajo pasje meso. Jedi iz pasjega mesa, ki  naj bi po njihovem prepričanju imele zdravilni učinek, so na jedilnem listu restavracij tudi v olimpijskem Pjongčangu.

- Oglas -

Psi

Južnokorejska vlada ni prepovedala pasjih farm in tržnic

Več mednarodnih televizijskih hiš je prikazalo brutalne prizore v premajhnih kletkah nagnetenih psov vseh starosti in pasem, ki jih prodajalci ponujajo za prehrano. V Južni Koreji naj bi na krožnikih končalo 2,5 milijona psov na leto. Organizacija Human Society International navaja podatke, da v Južni Koreji deluje kar 17.000 pasjih farm, na katerih vzrejajo pse zaradi njihovega mesa. Južnokorejska vlada kljub pozivom ni prepovedala pasjih farm niti ne posebnih tržnic, na katerih na najbolj brutalne načine pokončajo pse ter jih nato pripravijo za uživanje. Še vedno deluje največja južnokorejska pasja tržnica Moran v Seongnamu v bližini Seula, na katerih prodajajo pse in njihove mladičke za prehrano, čeprav so s strani odgovornih prihajala zagotovila, da jo bodo zaprli.

Kot poročajo tiskovne agencije, je Južnokorejska vlada pred zimskimi olimpijskimi igrami delno popustila pritiskom mednarodnih skupin zaščitnikov živali ter lastnike restavracij na območju okrožja Pjongčang, kjer so olimpijska prizorišča, pozvala, naj v času olimpijskih iger v zameno za državno denarno nadomestilo ne ponujajo pasjega mesa. Lastniki restavracij so poziv vlade večinoma upoštevali. Pasje meso ponujajo še v dveh od 12 restavracij, ki v okrožju Pjongčang sicer pripravljajo jedi iz pasjega mesa. Restavraciji naj bi se za to odločili, ker se zamenjava pasjega mesa s prašičjim ali kozjim ni obnesla in je bil menda ogrožen njihov obstoj.

Verjamejo v zdravilno moč pasjega mesa

Na jedilnih listih še vedno ponujajo jedi iz pasjega mesa, tako se še vedno dobi zdravilno-krepčilna obara boshintang, hranilna enolončnica yeongyangtang in celoletna juha sacheoltang. Kljub mednarodnim kampanjam zaščitnikov živali številni, zlati starejši Južnokorejci, obravnavajo pasje meso kot posebno poslastico z zdravilnimi učinki, uživanje pasjih penisov pa naj bi spodbujalo moško spolno moč.

NAJNOVEJŠE