Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Feng ShuiUrejanje spalnice po načelih feng šuja

Urejanje spalnice po načelih feng šuja

MORDA VAS ZANIMA

Spalnica bi morala biti predvsem prostor počitka in sprostitve. Pri urejanju tega prostora morate imeti to vseskozi v mislih, saj bo končni rezultat le tako resnično optimalen. Mnogi pri urejanju spalnice sledijo napotkom feng šuja, saj to v prostor vnese pozitivno energijo, ki poskrbi za miren in globok spanec. Kako se torej lotiti prenove, da bo vaša spalnica zares idealen prostor za nočni počitek? Prvi korak je, da se znebite vse nakopičene krame oziroma nepotrebnih predmetov in s tem naredite prostor za svežo energijo. Za vas pa imamo še nekaj dodatnih napotkov, ki vam bodo zagotovo v pomoč pri urejanju spalnice.

- Oglas -

Spalnica

Izberite pomirjajoče barve

Za spalnico so najprimernejše umirjene, nežne barve, kot so na primer kremna ali različni pastelni odtenki. To ne velja zgolj za barve sten, ampak za celotno barvno shemo v vaši spalnici (barva blazin, posteljnine, omaric itn.). Odsvetujejo se povsem bele stene v spalnici. Čeprav se na prvi pogled morda ne zdi tako, so lahko takšne stene pretirano stimulativne, zato vaš spanec ne bo tako globok, kot bil sicer.

Previdno pri položaju postelje

V skladu z načeli feng šuja je izredno pomemben tudi položaj postelje v spalnici. Idealno je, da je postelja obrnjena tako, da lahko vidite vrata v spalnico, ko ležete. Če je postelja ob isti steni kot vrata, se boste namreč težko povsem umirili in sprostili. Čeprav mora biti postelja obrnjena proti vratom, pa ne sme biti v ravni liniji z njimi. Odsvetuje se tudi nameščanje postelje tik ob okno, saj lahko tudi to zmanjša občutek varnosti. Pomembno je še, da imate posteljo z vzglavjem. Po feng šuju namreč vzglavje zagotavlja trdno oporo v življenju. Priporoča se sicer vzglavje z mehkimi, zaobljenimi robovi.

Upoštevajte načelo parnega števila

Vsi predmeti v vaši spalnici morajo imeti svoj par, četudi živite sami. Pazite, da boste imeli vedno parno število blazin, nočnih lučk ipd. Podobno velja tudi za pohištvo. V spalnici morata biti dve nočni omarici. Če boste sledili temu načelu, boste v svojo spalnico vnesli ljubečo, harmonično energijo.

Dodatki, povezani z vsemi petimi čuti

- Oglas -

Pri manjših dodatkih se osredotočite na to, da bodo vsi vaši čuti deležni enake pozornosti. Za voh se na primer priporoča uporaba eteričnih olj v kombinaciji z difuzorjem. Dobra izbira za tip so zelo mehka posteljnina in dodatki. Da bo poskrbljeno tudi za vaš vid, morate, kot že omenjeno, izbirati umirjene, pomirjajoče barve. Dodate pa lahko tudi predmete, ki imajo za vas zelo poseben pomen – pazite le, da pri tem ne pretiravate, sicer lahko postane prostor hitro prenatrpan. Vašemu sluhu bo dobro dela pomirjajoča, meditativna glasba tik pred spanjem. Kaj pa okus? Čeprav vnašanje hrane v spalnico ni priporočljivo, pa k sproščujočemu vzdušju pripomore skrbno izbrana skodelica čaja. Ali pa posebna steklenica z vodo, po kateri boste posegli vsako jutro, ko se zbudite, in tako hitro nadoknadili tekočino, ki ste jo izgubili med spanjem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×