0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Feng ShuiFeng Shui Spalnica – začutimo udobje in varnost

Feng Shui Spalnica – začutimo udobje in varnost

MORDA VAS ZANIMA

Feng shui spalnica je vaše svetišče ljubezni, navdiha, miru in počitka. Je tudi ena izmed najpomembnejših sob v vašem domu.

- Oglas -

Februar je poznan kot mesec ljubezni. Današnje valentinovo je bilo nekoč verjetno starodavni festival Lupercalia, praznik, posvečen plodnosti in rodovitnosti, ki je slavil erotiko, vročico in ljubezen v čast rimske boginje Juno. Nekateri strokovnjaki trdijo, da ime meseca februarja izhaja iz latinske besede “febres”, kar pomeni vročičen. In zato je februar idealen mesec, da pokukamo v spalnico.

Spalnica je pomembna soba

Feng shui spalnica, ki je urejena po principih feng shuija, prinaša harmonijo v družino, ki bo uživala v dobrem zdravju, uspešnih medsebojnih odnosih in materialni blaginji.

Spalnico je, glede na celoten dom, najbolje namestiti čim dlje stran od vhodnih vrat. Energija, ki skozi vhodna vrata vstopa v Dom, se skozi notranji pretok umirja in zato je za mirne in sproščene trenutke modro, da je v najtišjem delu vašega stanovanja oziroma hiše.

- Oglas -

Namembnost spalnice je ena sama, in to je napolniti baterije za naslednji dan. Zato je ključno, da to upoštevate pri izbiri opreme v tem prostoru. Modro je, da spalnica ni prevelika soba, ker je v tem primeru energija zelo jang, kar v praksi pomeni, da je aktivna in jo boste težko napolnili s svojo energijo senzualnosti, miru in sproščenosti. In če je po drugi strani prostor premajhen, je zelo jin, kar lahko deluje utesnjeno ali celo klavstrofobično.

Ambient v spalnici

Ni naključje, da je ambient v spalnici po naravi bolj jin, saj je soba namenjena počitku in spanju, zato je treba poskrbeti, da odstranite vse moteče energije, ki bi lahko motile spanec. Feng shui spalnica mora biti čista, urejena in brez »navlake«, ki sicer zmanjšuje pretok energije v prostoru. Navlaka ustavlja pretok energije in zato energija v prostoru stagnira. Ker či ne bo krožila, bo soba dobila »postan« občutek. Zato je pomembno, da vse stvari, ki jih ne potrebujete in vam ne služijo, redno odstranjujete iz spalnice.

Prav tako odsvetujemo, da imate v spalnici televizijski sprejemnik, saj ustvarja elektromagnetno sevanje, ki škodi ljudem. Če se mu ne morete odpovedati, potem ga ponoči izklopite iz elektrike in ekran pokrijte s tkanino. Še bolje pa je, če ga lahko kar zaprete v omaro.

Eden od tabujev v feng shuiju je odsev spečega telesa v ogledalu, saj ogledalo moti spanje. Rezultat tega pa so lahko bolezni ali slabi partnerski odnosi. Pravijo, da ogledalo, ki je obrnjeno proti postelji, pripelje tretjo osebo v odnos, zaradi česar se par lahko razide. Rešitev je, da ogledalo pokrivate s kosom blaga ali pa ga prestavite na notranjo stran garderobne omare.

Kakšna oblika spalnice?

Najboljši obeti so pri spalnici, ki je kvadratne ali pravokotne oblike, brez kotov, ki bi v prostoru manjkali, glede na mrežo Bagua, ki jo polagamo na tloris sobe. Soba v obliki črke L na primer, ki nastane zaradi kopalnice in stranišča en suite, lahko predstavlja težavo. Ustvarja manjkajoči kot, ki moti energijo, ko ta kroži po sobi, in ustvari puščice šar či. Najbolj neugodno je, če so te puščice usmerjene neposredno na posteljo.

- Oglas -

Tako kot soba naj bo tudi postelja kvadratne ali pravokotne oblike. Izogibajte se okroglim ali vodnim posteljam. Še posebej vodne postelje motijo energijo v sobi. Pari naj spijo na vzmetnici, ki je v enem kosu in ne na postelji z dvema vzmetnicama, saj to prinaša nestabilne odnose in lahko celo vodi v prekinitev odnosov med partnerjema. Rešitev je v tem primeru lahko nekaj, kar vzmetnici povezuje – na primer skupni nadvložek in skupna rjuha, ampak je to le zasilna rešitev.

Kaj pa položaj postelje?

Položaj postelje je najbolj pomemben. Pozicija moči je pomembna tudi pri postelji, kar pomeni, da imate pregled nad vrati v prostor. Odsvetujemo položaj postelje pod oknom, saj to simbolizira pomanjkanje podpore. Ravno tako se izognite postavitvi med vrati in oknom, saj ste tako na energijskem prepihu. Vznožje postelje naj ne gleda neposredno proti vratom spalnice, saj je tak položaj znan kot “položaj mrtveca”. Postelja naj bo potisnjena z zglavjem trdno ob steno, kar predstavlja dobro podporo v življenju in naj ne deli stene s straniščem.

Škodljivi vplici in kopalnica

Vrata spalnice naj ne bodo nasproti drugim vratom ali stopnišču niti ne na koncu dolgega hodnika. Če je postelja nameščena med vrata kopalnice in vrata spalnice, to prinaša slabo srečo in bolezen. To lahko popravite tako, da postavite zaslon, kot je paravan, in tako zaustavite negativne energije iz kopalnice.

Feng shui uči, da ni dobro imeti ničesar grozečega ali škodljivega nad glavo, tramovi pa usmerjajo puščice šar či po sobi. Modro je, da pod tramovi ne sedimo, delamo ali spimo dlje časa. Če je mogoče, tramove zakrijte z umetnim stropom ali s tkanino. Podobno slab učinek imajo tudi viseče omarice in knjižne police nad vzglavjem. Učinek je podoben tistemu pri tramovih. Če je le mogoče, prestavite posteljo ven iz takega prostora in zaprite luknjo s trdnim zastorom.

Še en tabu za spalnice je prisotnost vode, akvarijev ali slik s podobami vode. Pravijo, da prisotnost vode v spalnici lahko povzroči vlome ali finančne izgube, saj voda pri Kitajcih predstavlja bogastvo in denar.

Slike, ki jih namestite okoli sebe, imajo pomemben vpliv na vašo psiho. Slikam, ki vas spominjajo na slaba obdobja v vašem življenju, se je bolje izogibati. Pomembno je, da imate na dogodke, v katerih so fotografije nastale, dobre spomine in da ste na fotografijah nasmejani. V spalnici priporočamo, da si namestite sliko para, poročno fotografijo oz. sliko s partnerjem. Predel medsebojnih odnosov je kot naročen za tako simboliko.

Močne barve niso primerne za spalnico

Nikoli ne prebarvajte spalnice v črno, kar je preveč jin, ali rdečo, kar je preveč jang. Bodite zmerni in pazite na ravnotežje. Uporabljajte pastelne, nežne barve od krem, bež, rožnate, marelične, sivke do koralne, čokoladne, barve zemlje in barve melancane. Za dodatke lahko uporabite rdečo ali rožnato, saj spodbujata strast in občutek ljubezni.

Rastline in rože, ki ustvarjajo bogato jang energijo, so še en tabu za spalnico. Znano je, da rože v spalnicah samskih ljudi zatirajo energijo sreče v romantičnih stvareh, ustvarjajo pa tudi nesoglasja in nezvestobo pri parih.

Feng shui spalnica ter simboli in predmeti

Pretirana uporaba simbolov za aktiviranje kotov v spalnici ni priporočljiva. Lahko pa uporabite simbole, ki spodbujajo harmonične in romantične odnose. V predel odnosov v spalnici položite kristal roževca ali pa kipce rac jin&jang, ki sta med seboj povezani z rdečim trakom. V ta del lahko daste tudi fotografije nasmejanih parov ali sveče. Vajina fotografija, poročna fotografija ali kipec moškega in ženske v objemu so dobri simboli za ta predel.

V feng shuiju svetujemo nočne lučke na obeh straneh postelje, saj ustvarjajo prijetno mehko svetlobo. Ključno je, da oprema v spalnici spodbuja energijo ljubezni in miru, pa tudi simboli, ki jih nameščate v njej, naj predstavljajo harmonijo in umirjenost. In ker vsak človek, ki vstopi v prostor, v njem pusti svoj energijski odtis, je pomembno, koga spustite v to svoje svetišče ljubezni!

.

NAJNOVEJŠE