0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiUradno poročilo Pentagona: Matična ladja nezemljanov bi lahko pošiljala NLP-je na Zemljo

Uradno poročilo Pentagona: Matična ladja nezemljanov bi lahko pošiljala NLP-je na Zemljo

MORDA VAS ZANIMA

Nezemljani bi lahko prihajali na Zemljo in so morda že v našem sončnem sistemu, nakazuje nov osnutek poročila Pentagona. Dokument sta objavila direktor Pentagonovega vsedomenskega urada za reševanje anomalij (AARO) Sean Kirkpatrick in predsednik oddelka za astronomijo Univerze Harvard Abraham Loeb.

- Oglas -

V osnutku piše, da bomo morda kmalu videli nezemeljska bitja, ki obiskujejo Zemljo prek manjših, sondam podobnih vesoljskih ladij – raziskovalnih plovil. Osnutek dokumenta se osredotoča na fizične omejitve ‘neidentificiranih zračnih pojavov’ (NZP) – torej, z drugimi besedami, vesoljskih plovil in drugih tujih nebesnih teles. “Umetni medzvezdni objekt bi lahko bil matično plovilo, ki sprosti veliko majhnih sond med svojim bližnjim prehodom Zemlje. Raziskovalne operacije, ki se ne razlikuje preveč od Nasinih misij,” piše v poročilu.

NLP

“Ta mahjhna plovila bi se kot ‘regratova semena’ lahko ločila od matičnega plovila z gravitacijsko silo Sonca ali z manevrsko sposobnostjo.”

AARO (All-Domain Anomaly Resolution Office), ustanovljena julija 2022, je podružnica Pentagona, ki je odgovorna za sledenje neznanim predmetom na nebu, pod vodo ali v zraku in vesolju, ali kombinaciji teh, ali pa vseh treh istočasno.

- Oglas -

V svojem dokumentu Kirkpatrick in Loeb pojasnjujeta, da so nedavna opazovanja NZP doslej nasprotovala zakonom fizike. Pojasnjujeta, da naj bi “trenje NZP-jev z okoliškim zrakom ali vodo ustvarilo svetlo optično ognjeno kroglo, ionizacijsko lupino in rep – kar se pokaže na radijskih sledovih”.

Vendar NZP-ji, ki so jih analizirali, niso pokazali takih dejavnikov. Ker sta akademska in znanstvena človeka, je osnutek poročila seveda pokazal, da se je par poglobil v raziskovanje in prve anomalije, ki sta jo odkrila, nista jemala kot dokaz tujega življenja. Priznala sta, da je to morda posledica omejitev naših zemeljskih naprav in tehnologije. Torej, v bistvu instrumenti, ki jih imamo, preprosto niso dovolj občutljivi, da bi dobili popolno sliko o tem, kaj se dogaja v v vesolju okrog nas.

Neznani zračni pojavi

“Pomanjkanje vseh teh sledov bi lahko pomenilo netočne meritve razdalje (in s tem izpeljano hitrost) za senzorje na enem mestu brez zmožnosti izklopa dosega,” je zapisal par.

“Tipična opažanja NZP so predaleč, da bi dobili visoko ločljivo sliko predmeta, določanje gibanja predmeta pa je omejeno zaradi pomanjkanja podatkov o dosegu.” Podobni podatki se nanašajo na drug incident NZP iz časa pred ustanovitvijo AARO. Leta 2017 so Nasini teleskopi Pan-STARRS na Havajih zaznali nenavaden medzvezdni objekt na nebu. Objekt je bil v obliki cigare, videti je bil ploščat in se je pomikal stran od sonca, ne da bi bil viden kometni rep, ki ga običajno opazimo pri predmetih vesoljskega izvora. Zaradi tega so znanstveniki bili prepričani, da gre za predmet umetnega izvora. Zanimivo je, da so predmet kasneje poimenovali “Oumuamua”, kar v havajščini pomeni “skavt”.

.

NAJNOVEJŠE