Fižol v smetani

- Oglas -

Fižol v smetani je lahko odlično kosilo, po katerem boste siti do večera.

Sestavine (4 porcije):

  • 1 velika čebula
  • 50 g masla
  • 1 pločevinka vloženega velikega belega fižola
  • 1 pločevinka vloženega majhnega belega fižola
  • sol
  • mleti črni poper
  • 200 ml piščančje juhe
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • vejice origana

Priprava:

  1. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Ocvrite jo na stopljenem maslu.
  2. Dodajte odcejen fižol, sol, poper in juho. Zavrite in kuhajte približno 5 minut. Nato omako zmehčajte s smetano in kuhajte še približno 10 minut, da se zgosti.
  3. Na koncu fižol začinite z origanom in postrezite s popečenimi rezinami bagete.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI