ŽivaliStarejša ženska nevede posvojila volčjega mladiča, ki ji je rešil življenje

Starejša ženska nevede posvojila volčjega mladiča, ki ji je rešil življenje

MORDA VAS ZANIMA

Psi so res veličastna bitja, ki že stoletja tavajo po Zemlji. Razlikujejo se po pasmah, katere je narava ustvarila sama, veliko pa smo jih ustvarili tudi ljudje. Čeprav so pasje vrste ločene v različne skupine glede na velikost, namen in kup drugih lastnosti ter sposobnosti, imajo še vedno nekatere podobne lastnosti. Volk je tako divja vrsta, medtem ko je večina pasem psov, ki jih najdemo v bližini ljudi udomačenih, vendar sta obe vrsti neverjetno zvesti in zaščitniški. Psi so že od nekdaj spremljali človeka in mu pomagali pri preživetju. Že od prastarih časov so bili naši varuhi in velik del skupnosti. Stkala so se čudovita prijateljstva, ki so se prenašala skozi vse generacije. Njihova ljubezen in predanost ljudem sta postali stalnica v svetu. O teh prijateljstvih so bile napisane knjige, posneti filmi, …

- Oglas -

Volčjega mladiča ni enostavno ločiti od pasjega, sploh, ko gre za pasme in kraje, kjer poznajo večinoma večje pasme, ki so podobne volkovom, razlike postanejo očitne šele, ko odrastejo. Zato se je že večkrat zgodilo, da je kdo volčjega mladiča zamenjal za psa.

Starejša ženska iz Rusije je tako enega nevede posvojila. Rusinja je sicer po enem letu spoznala, da ima doma pravega volka. Vse se je začelo, ko so na njena vrata potrkali lovci, z njimi pa trije mladi kužki, ki so iskali prenočišče.

Nastanila jih je za eno noč, zjutraj pa so se lovci poslovili s psičkama. Enega mladiča so pustili na dvorišču, ker je bil najšibkejši med tremi. Kasneje ga je starejša občanka našla samega, zato je počakala, da bo kužka nekdo prevzel. Ko je bila prepričana, da psa nihče noče, ga je posvojila sama. Ni se mogla upreti mladi živali, ki jo je očitno potrebovala nego in ljubezen. Ženska takrat še ni vedela za mladičevo “poreklo”, vendar je bil volk zanjo popolnoma nenevaren. Poimenovala ga je Volčok in postal je njen spremljevalec.

Volčič in stara gospa sta zelo zbližala. Volčok je zrasel v zvestega psa in velikega maminega ljubljenčka. Živela sta mirno, dokler na območje ni prišla skupina nevarnih moških in prebivalci so morali začeti paziti in zaklepati svoja vrata. Tudi starejša ženska je postala tarča skupine. Živela je čisto sama in ni imela nikogar, ki bi jo obranil. Kako bi sploh lahko pobegnila iz nevarne situacije? Nenadoma se ljubek pes, s katerim je živela, spremeni v plenilca, ki je ves čas prebival v njegovi krvi. Volčok ni mogel čakati in gledati, kako moški nadlegujejo njegovo človeško mamo.

- Oglas -

Tako je gospa ugotovila, da je njen kužek pogumen volk. Volčok se je soočil z enim izmed moških z nožem in si prislužil poškodbo šape. Kljub temu ga to ni prestrašilo, saj je še naprej renčal in kazal dominantnost. Volčok je uspel prestrašiti moške, za katere se je celo izkazalo, da so ubežniki. Zatem so se zbrali tudi ostali domačini in onesposobili skupino moških, nato pa so jih predali policiji. Tudi pogumni mladi volk si je po poškodbi opomogel in ostal njen ljubljeni zaščitnik.

NAJNOVEJŠE