Zdravje & prehranaUporaba jabolčnega kisa pri težavah, tipičnih za ženske

Uporaba jabolčnega kisa pri težavah, tipičnih za ženske

MORDA VAS ZANIMA

Jabolčni kis je znan po številnih pozitivnih vplivih na naše zdravje. Med drugim pomaga pri lajšanju bolečin v sklepih, ki so povezane z artritisom, pri zniževanju krvnega tlaka ter ravni sladkorja in škodljivega holesterola v krvi. Jabolčni kis lahko poskrbi tudi za uspešnejše hujšanje, zmanjša izrazitost aken ter pripomore k bolj sijočim in bolj zdravim lasem. Tokrat pa se bomo osredotočili predvsem na tiste težave, s katerimi se spopadajo zgolj ženske. Pri čem vse lahko torej ženskam pomaga jabolčni kis?

- Oglas -

Jabolčni kis

Sindrom policističnih jajčnikov

Najpogostejša hormonska motnja pri ženskah, še posebej pri tistih, starih med 18 in 44 let, je sindrom policističnih jajčnikov. To je hkrati tudi eden izmed najpogostejših vzrokov za težave z zanositvijo. Pri spopadanju s sindromom policističnih jajčnikov je zelo koristen tudi jabolčni kis. Pomaga namreč pri uravnavanju ravni sladkorja v krvi, zato telo ne bo imelo potrebe, da proizvaja prekomerne količine inzulina. Manj inzulina pa pomeni tudi manj testosterona, kar je zelo pomembno za lajšanje simptomov sindroma policističnih jajčnikov. Priporoča se pitje jabolčnega kisa na tešče, in sicer tako, da 1 žlico kisa vmešate v 2 decilitra vode.

Težave, povezane z menopavzo

Prehod v menopavzo je za mnoge ženske zelo naporen. Pojavijo se številni neprijetni simptomi menopavze, kot so vročinski oblivi, nočno znojenje, pogoste okužbe sečil, težave z glavoboli, bolečine v sklepih ipd. Mnogi izmed naštetih simptomov lahko postanejo z uporabo jabolčnega kisa precej manj moteči. Pitje jabolčnega kisa bo pomagalo pri uravnavanju količine strupenih snovi v vašem organizmu, ki se jih poskuša telo znebiti z znojenjem. Zmanjšalo bo pogostost glavobolov, kalij v jabolčnem kisu pa bo pomagal tudi v primeru, da imate pogosto občutek otrdelih sklepov.

Glivične okužbe nožnice

Jabolčni kis je znan po močnem protiglivičnem delovanju. Tako je izvrstna izbira za naravno spopadanje z glivično okužbo nožnice. Pomaga pa lahko tudi pri drugih težavah z nožnico, ki niso nujno povezane z glivicami – pri srbečici, povečanem izcedku ipd. Svetujemo, da v kozarec tople vode vmešate 2 žlici jabolčnega kisa. Pripravek nato uporabljajte za izpiranje nožnice. Jabolčni kis pa lahko dodate tudi vodi za kopel.

Predmenstrualni sindrom (PMS)

- Oglas -

Ste pred menstruacijo pogosto zelo napihnjeni ali pa imate težave z nadležnimi mozoljčki? Pri odpravi težav z napihnjenostjo, prekomernim zastajanjem vode v telesu, razdraženim želodcem ipd., zelo uspešno pomaga pitje jabolčnega kisa. Če želite, da bi bila vaša koža videti lepša, pa vam svetujemo, da namesto običajnega tonika za obraz uporabite jabolčni kis, razredčen z vodo. Mozoljčki bodo tako zelo hitro izginili.

NAJNOVEJŠE