0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaUblažite bolečino v kolenu

Ublažite bolečino v kolenu

MORDA VAS ZANIMA

Bolečine v kolenu spadajo med najpogostejše tegobe dandanes. Kolena vas lahko med drugim bolijo zaradi artritisa, obrabe, poškodbe ali staranja.

- Oglas -

Preverite nekaj naravnih pripravkov, ki so primerni za lajšanje bolečin v kolenih.

Preventiva

Pri blaženju bolečin v kolenih si res lahko pomagate s pripravki, med njimi je tudi nekaj naravnih, a zelo pomembna je tudi preventiva. Zdravje svojih kolen podprite z zdravimi odločitvami, kot so udobna in primerna obutev, kolenom privoščite dovolj počitka. Med splošne ukrepe zdravljenja bolečine v kolenu sodijo zmanjšanje telesne teže, izogibanje večjim obremenitvam, zdravljenje drugih bolezni, kot  so na primer krčne žile.

- Oglas -

Ingverjevo olje

Ingverjevo olje vam lahko pomaga, da kratkoročno omilite bolečino v kolenu. Zmešajte 5-10 kapljic ingverjevega olja z žlico kokosovega olja. Premešajte olji in mešanico masirajte v koleno, posebej pozorno na najbolj bolečih mestih. Pustite, da deluje 15 -30 minut in izperite z milom in vodo. To izvajajte enkrat na teden.

Evkaliptusovo olje in olje poprove mete

Kombinacija evkaliptusovega olja in olja poprove mete ima hladilni učinek, ki pripomore k zmanjšanju bolečine. 5 kapljic eteričnega olja evkalipta in 5 kapljic eteričnega olja poprove mete zmešajte v žlički kokosovega ali jojobinega olja.  Zmasirajte koleno in pustite da deluje petnajst do trideset minut.

Gabez in aloe vera

Bolečino lahko blažimo tudi s pomočjo gabeza in gela aloe vere. Na boleče koleno nanesemo gel aloe vere, ki blaži vnetja, ali zmečkano korenino gabeza, ki pripomore k obnovi kosti.

Čaj iz ingverja in kurkume

Ingver in kurkuma sta priljubljeni začimbi, ki sta znani po svojih protivnetnih lastnostih. Obe lahko blažita vnetja in pomagata pri zmanjševanju bolečine v sklepih, zato sta odličen dodatek zdravljenju. Žlico in pol nastrgane sveže kurkume in ingverja dajte v vrelo vodo (za eno skodelico), pustite, da se namaka deset minut in po želji posladkajte z medom.

NAJNOVEJŠE