0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKremo oziroma peno za britje lahko izdelate kar sami

Kremo oziroma peno za britje lahko izdelate kar sami

MORDA VAS ZANIMA

Z uporabo kreme ali pene za britje je postopek precej lažji, koža pa je na koncu mehkejša in bolj gladka, kot če bi uporabljali navadno milo. Vendar pa vsebujejo žal mnogi izdelki za britje, ki se znajdejo na policah trgovin, sestavine, problematične za zdravje.

- Oglas -

Koža je vaš največji organ, zato nikakor ni vseeno, kaj nanesete nanjo. Sestavine iz posameznih kozmetičnih izdelkov se lahko zelo hitro vsrkajo in ogrozijo vaše zdravje, zato morate biti tudi pri izbiri krem in pen za britje previdni. Ena izmed najboljših možnosti je zagotovo ta, da sredstvo za britje izdelate kar sami. Se sprašujete, kako? Odgovor poiščite v nadaljevanju …

Krema za britje iz naravnih maščob

Izvrstno domačo kremo za britje lahko pripravite iz kombinacije karitejevega masla in kokosovega olja, ki ju zmešate v enakem razmerju. Priporočamo vam, da uporabite t. i. frakcionirano kokosovo olje, torej takšno, ki je pri sobni temperaturi v tekočem agregatnem stanju, saj bo tako nanos precej enostavnejši. Po želji lahko mešanici dodate še nekaj kapljic poljubnega eteričnega olja (najboljša izbira so takšna, ki delujejo protivnetno in imajo pomirjajoč učinek na kožo).

- Oglas -

Pena za britje iz šampona in balzama

Zelo kvalitetno sredstvo oziroma peno za britje lahko pripravite kar iz šampona in balzama za lase. Seveda vam priporočamo, da uporabite čim bolj naravna izdelka. Zmešajte približno 150 mililitrov balzama in 50 mililitrov šampona. Dodajte še 3 žlice mandljevega olja. Tudi v tem primeru lahko primešate še nekaj kapljic eteričnega olja po izbiri, če to želite. Tako izdelano sredstvo za britje na koncu prelijte v posodico, ki se sicer uporablja za tekoče milo za roke. Uporaba bo tako zelo enostavna.

Pena za britje z aloe vero

Aloe vera je znana po tem, da kožo pomiri, zato je odlična sestavina tudi za vse, ki želite izdelati svoje lastno sredstvo za britje. Za pripravo boste potrebovali 50 mililitrov gela z aloe vero, 50 mililitrov staljenega trdega mila (uporabite takega brez umetnih barvil in dišav), 2 žlici mandljevega olja, 100 mililitrov vode in eterično olje po izbiri. Sestavine enostavno zmešajte in jih pretresite posodico, namenjeno tekočemu milu.

.

NAJNOVEJŠE