Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaTuberkulini – je za vaše prebavne težave res kriva alergija na mleko?

Tuberkulini – je za vaše prebavne težave res kriva alergija na mleko?

MORDA VAS ZANIMA

Število otrok z alergijami na mleko vsako leto narašča. Zdravniki v tem primeru prepovedo uživanje mleka in mlečnih izdelkov iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka, saj so mlečne beljakovine teh živali zelo podobne. Vendar pa številni alergiki na mleko brez težav uživajo kozje ali ovčje mleko in mlečne izdelke. Ali je torej vzrok njihovih težav resnično alergija na mleko ali težave morda povzročajo tuberkulini?

- Oglas -

tuberkulini

Kaj so tuberkulini?

Tuberkulini so strupeni izločki mikobakterij. Mikobakterije so rod izredno odpornih bakterij, saj njihove celice obdaja debela maščobna stena. Te bakterije so povzročitelji nekaterih hudih bolezni, predvsem tuberkuloze in gobavosti, ki danes v razvitih državah veljata za izkoreninjeni bolezni. Od kod torej toliko otrok s težavami s tuberkulini? Po ocenah nekaterih strokovnjakov naj bi kar 60 % alergikov na mleko imelo dejansko težave s tuberkulini.

Nepričakovani vsakdanji vir mikobakterij in tuberkulinov so kravje mleko in mlečni izdelki, predvsem koncentrirani izdelki, kot sta sir in maslo. V Sloveniji in sosednjih državah so namreč 50 let vse do leta 2005 rutinsko cepili vse otroke proti tuberkulozi. V tem obdobju je cepivo BCG v porodnišnici prejel vsak otrok, pred desetletji so cepili tudi starejše generacije. S cepivom BCG so nam v telo vbrizgali žive oslabljene bakterije goveje tuberkuloze, saj se prave tuberkuloze niso upali vbrizgati. Predvidevali so, da bomo tako dobili zaščito pred tuberkulozo. Na ta način pa smo bili vsi senzibilizirani na govejo tuberkulozo in tuberkuline …

Več si preberite v tiskani izdaji revije Bodi eko, junij 2016 >>

- Oglas -

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×