0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaTriki za močnejše nohte: Preizkusite te rešitve za lepše in bolj zdrave...

Triki za močnejše nohte: Preizkusite te rešitve za lepše in bolj zdrave nohte

MORDA VAS ZANIMA

Se vaši nohti pogosto lomijo ter so nasploh videti nezdravi in krhki? To je večinoma posledica neustrezne nege in pretirane izpostavitve nohtov vodi in detergentom. Poskrbite, da boste med pomivanjem posode vedno nosili rokavice, poleg tega pa lahko poskusite z enim izmed spodnjih trikov, ki pripomorejo k močnejšim, bolj zdravim nohtom.

- Oglas -

Nega nohtov

Olivno olje

Z olivnim oljem lahko zelo uspešno okrepite krhke nohte. Olje bo pomagalo pri obnovi nohtov in pri mehčanju obnohtne kožice. Najprej pogrejte malce olivnega olja, s katerim nato zmasirajte celoten noht in kožo v okolici. Pustite delovati še približno 15 minut, preden olje sperete. Postopek ponovite večkrat tedensko.

Eterično olje čajevca

Med eteričnimi olji je za nego nohtov zagotovo ena izmed najboljših izbir čajevec. Deluje protimikrobno in pomaga pri uničevanju glivic, ki so predvsem pri nohtih na nogah pogosto krive za neestetski videz. Zmešajte malce rastlinskega olja in nekaj kapljic eteričnega olja čajevca. V to mešanico nato nekajkrat tedensko pomočite nohte za vsaj približno 5 minut.

- Oglas -

Pivo

Morda ste že slišali, da lahko spiranje las s pivom pomaga k njihovemu boljšemu zdravju in lepšemu, bolj sijočemu videzu. Nekaj podobnega velja tudi za nohte. Metoda se zdi na prvi pogled malce nenavadna, vendar je zares učinkovita. Pivo lahko uporabite samostojno ali pa ga zmešate z enako količino jabolčnega kisa in olivnega olja. V mešanico pomočite nohte za približno 15 minut. Tudi pri tej metodi bodo rezultati najboljši, če jo boste izvedli vsaj nekajkrat na teden.

Lanena semena

Za močne nohte je seveda zelo pomembna tudi hrana, ki jo uživamo. Eno najboljših živil, če si želite dolgih, močnih nohtov, ki se ne lomijo in cepijo, je zagotovo laneno seme. Vsebuje veliko vitaminov iz skupine B in pomembnih mineralov. Poleg tega pa gre za dober vir maščobnih kislin omega-3.

.

NAJNOVEJŠE