0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTrik proti glavobolu, ki vam vzame samo 10 sekund!

Trik proti glavobolu, ki vam vzame samo 10 sekund!

MORDA VAS ZANIMA

Vas pogosto presenetijo močni glavoboli, zaradi katerih se še kar nekaj časa ne morete osredotočiti na nič drugega? Ko se vam to zgodi naslednjič, poskusite z zelo preprostim trikom, ki pa je izjemno učinkovit pri ublažitvi glavobola. Vzel pa vam bo le približno 10 sekund.

- Oglas -

Glavobol

Parna mišica žvečalka ima pogosto pomembno vlogo pri (tenzijskih) glavobolih

Pogosto se niti ne zavedamo, kako napeto je večino časa naše telo. Mišice v ramenih in vratu so velikokrat zelo zategnjene, nič drugače pa ni s čeljustnimi mišicami. Prav to pa je eden glavnih krivcev za pogoste glavobole. Če jih želite odpraviti, je tako velikokrat vse, kar morate storiti, to, da sprostite t. i. mišico žvečalko (lat. musculus masseter). Gre za parno mišico, ki povezuje čeljust z ličnicami in ima, kot pove že njeno ime, zelo pomembno vlogo pri žvečenju hrane.

Če pogosto stiskate zobe, kar lahko seveda počnete povsem nezavedno, se mišica žvečalka zakrči. To pa sproži skorajda verižno reakcijo. Med drugim se pokrčijo mišice ob spodnjem delu lobanje in ob vratu. Kadar je sila prevelika, to pogosto privede do tenzijskih glavobolov. To torej v osnovi razloži, zakaj je pri preprečevanju oziroma lažjem premagovanju izjemno pomembna sprostitev žvečalke. V nadaljevanju pa boste našli preprosto pojasnilo, kako to storiti …

- Oglas -

Kako sprostiti mišico žvečalko in s tem preprečiti/ublažiti glavobol?

Ob obe žvečalki pritisnite s prsti ali s členki. Nato odprite usta zelo na široko – tako široko, kot zmorete – in jih ponovno zaprite. In to je vse! Po potrebi lahko sicer postopek še nekajkrat ponovite, če imate občutek, da se žvečalka ob prvi izvedbi še ni povsem sprostila. Za tiste, ki ste še posebej nagnjeni h glavobolom, je sicer priporočljivo, da to »vajo« izvajajo nekajkrat dnevno. Ta trik pa seveda ne pomaga le pri tenzijskih glavobolih, ampak tudi v primeru različnih težav s čeljustnim sklepom.

Dvomite, da je lahko rešitev zares tako preprosta? Glede na to, kako malo časa potrebujete za trik, se vsekakor splača, da ga preizkusite – zagotovo boste navdušeni nad tem, kako učinkovit je kljub svoji preprostosti!

Preberite tudi: Doživljate jutranje glavobole? Poiščite razlog zanje!

NAJNOVEJŠE