Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljeTrendi rabe energije v letu 2011

Trendi rabe energije v letu 2011

MORDA VAS ZANIMA

Začel se je izvajati tretji val Raziskave energetske učinkovitosti Slovenije REUS 2011. Ob letošnjih rezultatih bodo predstavljeni tudi trendi ravnanja z energijo glede na predhodno leto. V modulu REUS, ki poteka vzporedno z raziskavo, letos sodelujejo tri ministrstva, Služba vlade RS za podnebne spremembe in HSE.

- Oglas -

Raziskava REUSUčinkovita raba energije postaja strateškega pomena tudi za Slovenijo. Med drugim to dokazuje sodelovanje Ministrstva za gospodarstvo, Ministrstva za promet, Ministrstva za okolje in prostor in Službe vlade RS za podnebne spremembe v modulu REUS. Modul REUS, ki poteka vzporedno z raziskavo, naročnikom omogoča podrobnejše spremljanje osnovnih področij rabe energije: energijska učinkovitost stavb, ogrevanje in hlajenje, raba električne energije, prevoz ter ravnanje z energijo. Naročnik osnovnih rezultatov raziskave REUS 2011 pa je tudi Eko sklad.

Raziskava REUS, ki jo že tretje leto izvaja agencija Informa Echo, omogoča letno spremljanje obstoječega stanja v gospodinjstvih, odnosa do učinkovite rabe energije, pripravljenosti na uvajanje učinkovitih ukrepov in investiranja v učinkovito ravnanje z energijo. V letošnjem poročilu, ki bo pripravljeno v sredini septembra, bodo prvič predstavljeni tudi trendi rabe energije glede na predhodno leto. Trendi predstavljajo pomembno dodano vrednost raziskavi saj uporabnikom omogočajo spremljanje sprememb pri ravnanju z energijo v času in s tem celovitejši vpogled v rabo energije v gospodinjstvih. Tudi letos bo Center za energetsko učinkovitost pri IJS pripravil strokovno interpretacijo rezultatov, ki prikazuje kazalnike energetske učinkovitosti v gospodinjstvih – 12 resnic o rabi energije. Tudi pri kazalnikih bodo prikazani trendi glede na preteklo leto.

V drugi polovici aprila se je pričelo anketiranje na terenu, ki ga izvaja družba Valicon. Poleg omenjenih udeležencev pri raziskavi sodelujejo tudi Gradbeni inštitut ZRMK, Statistični urad RS in Arhea.

Prejšnji članekNadevane bučke
Naslednji članekKlopi in bolezni, ki jih prenašajo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×