Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeTrendi rabe energije v letu 2011

Trendi rabe energije v letu 2011

MORDA VAS ZANIMA

Začel se je izvajati tretji val Raziskave energetske učinkovitosti Slovenije REUS 2011. Ob letošnjih rezultatih bodo predstavljeni tudi trendi ravnanja z energijo glede na predhodno leto. V modulu REUS, ki poteka vzporedno z raziskavo, letos sodelujejo tri ministrstva, Služba vlade RS za podnebne spremembe in HSE.

- Oglas -

Raziskava REUSUčinkovita raba energije postaja strateškega pomena tudi za Slovenijo. Med drugim to dokazuje sodelovanje Ministrstva za gospodarstvo, Ministrstva za promet, Ministrstva za okolje in prostor in Službe vlade RS za podnebne spremembe v modulu REUS. Modul REUS, ki poteka vzporedno z raziskavo, naročnikom omogoča podrobnejše spremljanje osnovnih področij rabe energije: energijska učinkovitost stavb, ogrevanje in hlajenje, raba električne energije, prevoz ter ravnanje z energijo. Naročnik osnovnih rezultatov raziskave REUS 2011 pa je tudi Eko sklad.

Raziskava REUS, ki jo že tretje leto izvaja agencija Informa Echo, omogoča letno spremljanje obstoječega stanja v gospodinjstvih, odnosa do učinkovite rabe energije, pripravljenosti na uvajanje učinkovitih ukrepov in investiranja v učinkovito ravnanje z energijo. V letošnjem poročilu, ki bo pripravljeno v sredini septembra, bodo prvič predstavljeni tudi trendi rabe energije glede na predhodno leto. Trendi predstavljajo pomembno dodano vrednost raziskavi saj uporabnikom omogočajo spremljanje sprememb pri ravnanju z energijo v času in s tem celovitejši vpogled v rabo energije v gospodinjstvih. Tudi letos bo Center za energetsko učinkovitost pri IJS pripravil strokovno interpretacijo rezultatov, ki prikazuje kazalnike energetske učinkovitosti v gospodinjstvih – 12 resnic o rabi energije. Tudi pri kazalnikih bodo prikazani trendi glede na preteklo leto.

V drugi polovici aprila se je pričelo anketiranje na terenu, ki ga izvaja družba Valicon. Poleg omenjenih udeležencev pri raziskavi sodelujejo tudi Gradbeni inštitut ZRMK, Statistični urad RS in Arhea.

Prejšnji članekNadevane bučke
Naslednji članekKlopi in bolezni, ki jih prenašajo

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×