V dobrih 15 minutah lahko pripravimo okusne nadevane bučke za kosilo.
- Oglas -
Za 2 do 4 osebe potrebujemo:
- 8 bučk srednje velikosti
- 1 velika sesekljana čebula
- 1 sesekljana zelena paprika
- 3 sesekljani paradižniki,
- 1 žlička sesekljanega peteršilja
- 1 strok česna
- rdečelistna solata
- 4 do 6 žlic polivke
Polivka:
- 6 žlic jabolčnega kisa ali limoninega soka
- 4 žlice vode
- dišavnice
- laneno olje
Cele bučke kuhanjte 5 minut na zelo majhnem ognju, da se nekoliko zmehčajo. Odrežite jim konce in jih prepolovite po dolžini. Z žlico izdolbite osrednji del s semeni in ga sesekljajte. Polovico polivke vlijte v izdolbene bučke in dodajte malo sesekljane čebule. Bučke naj se marinirajo, medtem pa pripravite nadev. Sesekljani sredici bučk dodajte preostalo čebulo, sesekljano papriko, paradižnik in peteršilj ter strt česen. Primešajte preostalo polovico polivke in z dobljeno maso nadevajte bučke. Postrezite jih na listih rdečelistne solate.
- Oglas -
Nadev lahko seveda prilagajate tudi vašemu okusu, saj pri bučkah lahko kombinirate veliko stvari.
- Oglas -