Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaNadevane bučke

Nadevane bučke

MORDA VAS ZANIMA

V dobrih 15 minutah lahko pripravimo okusne nadevane bučke za kosilo.

- Oglas -

Nadevane bučke, receptZa 2 do 4 osebe potrebujemo:

  • 8 bučk srednje velikosti
  • 1 velika sesekljana čebula
  • 1 sesekljana zelena paprika
  • 3 sesekljani paradižniki,
  • 1 žlička sesekljanega peteršilja
  • 1 strok česna
  • rdečelistna solata
  • 4 do 6 žlic polivke

Polivka:

  • 6 žlic jabolčnega kisa ali limoninega soka
  • 4 žlice vode
  • dišavnice
  • laneno olje

Cele bučke kuhanjte 5 minut na zelo majhnem ognju, da se nekoliko zmehčajo. Odrežite jim konce in jih prepolovite po dolžini. Z žlico izdolbite osrednji del s semeni in ga sesekljajte. Polovico polivke vlijte v izdolbene bučke in dodajte malo sesekljane čebule. Bučke naj se marinirajo, medtem pa pripravite nadev. Sesekljani sredici bučk dodajte preostalo čebulo, sesekljano papriko, paradižnik in peteršilj ter strt česen. Primešajte preostalo polovico polivke in z dobljeno maso nadevajte bučke. Postrezite jih na listih rdečelistne solate.

Nadev lahko seveda prilagajate tudi vašemu okusu, saj pri bučkah lahko kombinirate veliko stvari.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×