Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Ekologija & okolje»Trashtag« za manj onesnaženja

»Trashtag« za manj onesnaženja

MORDA VAS ZANIMA

Na družabnih omrežjih je trenutno najbolj popularen trend čiščenja okolja. Socialna omrežja vsak dan preplavijo novi izzivi, kjer morajo udeleženci izpolniti takšne ali drugačne naloge in izzive. Večinoma so izzivi zabavni, kot recimo »izziv debelušnega zajčka«, kjer so tekmovalci skušali v usta stlačiti kar največ penic in nato reči »debel zajček«, nekateri so boleči, kot denimo »izziv s soljo in vodo«, kjer so si tekmovalci po rokah posuli sol in čez položili ledene kocke, spet drugi imajo bolj družbeno koristno noto, kot na primer »izziv z ledeno vodo«, kjer so si tekmovalci po glavi polili vedro ledene vode v podporo organizaciji ALS, ki pomaga obolelim za amiotrofično lateralno sklerozo, degenerativno bolezen osrednjega živčevja, ki vpliva predvsem na degeneracijo gibalnih celic v možganski skorji, možganskem deblu in hrbtenjači – za to boleznijo trpi tudi Stephen Hawking. Čeprav so nekateri skeptični, koliko takšni izzivi v resnici pomagajo organizacijam, kot je ALS, pa sami pravijo, da jim je izziv prinesel že več kot 100 milijonov dolarjev.

Trashtag je postal fenomen svetovne razsežnosti

- Oglas -

»Trashtag« izziv je sicer nastal že leta 2015, ko je podjetje UCO pozvalo ljudi, da do konca oktobra 2016 poberejo deset tisoč kosov smeti, a je postal ponovno popularen šele marca letos in vedno več ljudi na socialnih medijih objavlja fotografije neke lokacije pred in po čiščenju s pripisom #trashtag. Prostovoljci so očistili že več deset tisoč plaž, jas, cest ter gozdov po celem svetu in samo upamo lahko, da bodo z dobrim delom tudi nadaljevali.  

»Prekiniti moramo s proizvodnjo plastike«

»Izjemno pomembno je, da plastiko odstranimo iz narave,« je za časopis Star povedal Mark Butler, politični direktor kanadske okoljske dobrodelne organizacije Ekološki akcijski center (EAC) in dodal, da moramo vseeno narediti več, kot da samo čistimo za ljudmi, ki so okolje onesnažili. »Enkrat za vselej moramo prekiniti s proizvodnjo plastike,« je pozval in dejal, da upa, da bo kampanja privedla do temeljitih sprememb v zvezi s plastiko za enkratno uporabo. »Če tega ne storimo, bomo lahko v nedogled čistili smeti,« je zaključil Butler.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×