Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Dom & energijaTjaša Železnik: Raje kot vrt bi imela čebelnjak

Tjaša Železnik: Raje kot vrt bi imela čebelnjak

MORDA VAS ZANIMA

Tjaša Železnik nas vedno znova očara, tako na malih zaslonih kot na odru. Živi zdravo in ekološko, zadnji dve leti, odkar je postala mamica, pa se še skrbneje posveča nakupovanju zdravih živil za svojo Marli in čisti stanovanje z ekološkimi čistili. Lastnega vrtička nima, saj imata velik vrt njena starša, ki družinico zalagata z zdravo zelenjavo in sadjem, si pa goreče želi imeti čebelnjak.

- Oglas -

Tjaša Železnik

Tjaša, s čim se ukvarjate zadnje čase?

V Mestnem gledališču ljubljanskem trenutno igram v dveh predstavah: v Čudežni terapiji, avtorja Daniela Glattauerja, ki jo je režirala Tijana Zinajič, in v predstavi Menjava straže, katere avtor in režiser je Nejc Gazvoda. Še vedno pa snemam zadnje dele prve sezone nadaljevanke Usodno vino.

Kje kupujete živila – v trgovinah, na tržnici …?

- Oglas -

Imam srečo, da imajo moji starši velik vrt in še večji sadovnjak, tako da je večina zelenjave in sadja, ki jih zaužijemo, plod marljivih rok moje mame in očeta. In to je res krasno, za to sem jima zelo hvaležna.

Ste tudi mlada mamica. Kako se je vaše življenje spremenilo po rojstvu otroka?

Otroka sem si želela in sem bila nanj pripravljena. Vse obveznosti, ki pridejo, ko imaš malega otroka, so bile zame samoumevne. Nikoli nisem doživela šoka in težko rečem, da se mi je življenje obrnilo na glavo. Res pa je, da materinstvo prinese nove občutke, tako sreče, ljubezni, pomirjenosti kot tudi skrbi in strahu …

Celoten intervju si lahko preberete v tiskani izdaji revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×