0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaTežave z zdravjem, ki jih lahko povzroča stara vzmetnica

Težave z zdravjem, ki jih lahko povzroča stara vzmetnica

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno vsi vemo, da je lahko neustrezna vzmetnica kriva za bolečine v hrbtu in vratu. Če se vsako jutro zbujate s tovrstnimi bolečinami, je vsekakor smiselno, da razmislite o nakupu nove vzmetnice. Sčasoma se namreč lahko razvijejo tudi resne kronične težave, ki jih bo precej težje razreševati. Vendar pa bolečine v hrbtu in vratu niso edini znak, da je morda napočil čas za menjavo vzmetnice. Včasih se lahko namreč pojavljajo tudi manj očitne težave z zdravjem, ki opozarjajo na to, da vzmetnica, na kateri spite vsako noč, ni (več) najprimernejša za vas.

- Oglas -

Stara vzmetnica

Zamašen nos

Se pogosto zbudite z zamašenim nosom oziroma dihalnimi potmi? Pri nekaterih ljudeh se lahko pojavijo tudi težave z bolečim grlom, ki nato podnevi izzvenijo, naslednje jutro pa se ponovno vrnejo. V tem primeru je lahko kriva prav vaša vzmetnica, seveda pa je lahko krivec tudi posteljna oprema (prevleke, odeje, blazine ipd.). Pršice, prah in podobni dejavniki lahko privedejo do težav z dihali. Včasih lahko zadošča že temeljito čiščenje, če pa presodite, da je vendarle bolje, da vzmetnico zamenjate, saj je trenutna že zelo stara, poskušajte izbrati takšno, ki ima posebno zaščito proti potencialnim alergenom.

Kožni izpuščaji

Stara vzmetnica, v kateri so se nakopičile nečistoče, lahko povzroči tudi težave s kožo. Povezava v tem primeru ni zelo očitna, zato mnogi niti ne pomislijo, da je lahko vzrok za izpuščaje in podobne težave prav vzmetnica. Seveda ima lahko še večji vpliv posteljnina, saj je ta v neposrednem stiku s kožo. Poleg rednega čiščenja vzmetnice in pravočasne menjave, ko se »izrabi«, svetujemo tudi, da ste zares dosledni pri menjavi posteljnine. Pri pranju se izogibajte pretirani uporabi mehčalcev, saj lahko ti razdražijo kožo, če je ta malce bolj občutljiva.

- Oglas -

Težave s spanjem

Potrebujete vsak večer ogromno časa, da zaspite? Morda ste preizkusili že ogromno metod za preganjanje nespečnosti, a brez posebnega uspeha. Pogosto šele nazadnje pomislimo na rešitev, ki jo imamo ves čas tik pred nosom. Oziroma v tem primeru – pod sabo! Na to, kako hitro boste zvečer zaspali in kakšna bo kakovost vašega spanca, ima ogromen vpliv prav vaša vzmetnica. Ta mora biti dovolj trda, da nudi telesu zadostno podporo, a zopet ne pretrda. Naše potrebe se nekoliko razlikujejo, zato je dobro, da pred nakupom vzmetnico preizkusite oziroma da prej preverite, ali obstaja določen rok za vračilo. Ker dobršen del časa preživimo v postelji, si izbira vzmetnice, ki bo zares idealna za vas, vsekakor zasluži dovolj pozornosti in časa.

Huda utrujenost čez dan

Morda pa se to, da je napočil čas za menjavo vzmetnice, ne odraža neposredno v količini vašega spanca. Če se vam zdi, da spite dovolj, a ste nato podnevi vedno nenavadno utrujeni, vsekakor razmislite tudi o možnosti, da je za težave kriva vaša vzmetnica. Morda sicer res spite, a vprašanje je, kakšna je kakovost vašega spanca. Na dolgi rok lahko zmanjšana kakovost spanca seveda privede do resnih težav, zato ne zanemarjajte tega opozorilnega znaka, ki je sicer lahko tudi tipičen simptom določenih bolezni.

.

NAJNOVEJŠE