Testenine s pestom iz špinače, čemaža in konopljinih semen

Čemaž vsebuje veliko kalija in pomaga pri povišanem krvnem tlaku in srčno žilnih obolenjih. Je naravni antibiotik, antimikotik in še antioksidant. Poživlja presnovo in krepi imunski sistem.

Potrebujete še več razlogov, da pripravite nekaj slastnega s čemažem?

Čemažev pesto testenine

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g suhih testenin
  • Velika pest oprane in osušene mlade špinače
  • 10 grobo narezanih čemaževih listov (za blažji pesto. Za pesto močnejšega okusa povečamo količino čemaža.)
  • 3 jušne žlice naribanega parmezana (lahko ga nadomestimo s kvasnim posipom)
  • 3 jušne žlice konopljinih semen
  • 5 jušnih žlic olivnega olja (tretjino lahko nadomestimo s konopljinim oljem)
  • 100 ml sladke smetane za kuhanje (ovsene, sojine ali iz kravjega mleka)

Priprava:

  1. V veliki posodi zavremo vodo za testenine. Ko voda zavre jo osolimo in vanjo stresemo testenine. Kupljene testenine kuhamo po navodilu proizvajalca, domače so kuhane v nekaj minutah, odvisno od moke, ki smo jo uporabili.
  2. Med tem, ko segrevamo vodo za testenine, pripravimo pesto.
  3. Vse sestavine za pesto (brez sladke smetane) stresemo v posodo multipraktika in drobno zmeljemo.
  4. Ko so testenine kuhane, jih z vodo vred zlijemo na pripravljeno cedilo.
  5. V posodi, v kateri smo kuhali testenine, segrejemo smetano. Vanjo vmešamo pesto.
  6. Odcejene testenine stresemo v posodo s smetano in pestom in dobro premešamo.
  7. Pripravljene testenine takoj pojemo.

 

Povzetek
Ime recepta
Testenine s pestom iz špinače, čemaža in konopljinih semen
Objavljeno
Ocena
5 Based on 1 Review(s)
DELI
Katja Mrzel
Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Njene recepte najdete tudi na spletni strani www.zeleniponedeljek.si. Je tudi učiteljica priprave presne hrane, ki širi idejo zdravega prehranjevanja na svojih tečajih presnega gurmanstva.