Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaTestenine s pestom iz špinače, čemaža in konopljinih semen

Testenine s pestom iz špinače, čemaža in konopljinih semen

MORDA VAS ZANIMA

Čemaž vsebuje veliko kalija in pomaga pri povišanem krvnem tlaku in srčno žilnih obolenjih. Je naravni antibiotik, antimikotik in še antioksidant. Poživlja presnovo in krepi imunski sistem.

- Oglas -

Potrebujete še več razlogov, da pripravite nekaj slastnega s čemažem?

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g suhih testenin
  • Velika pest oprane in osušene mlade špinače
  • 10 grobo narezanih čemaževih listov (za blažji pesto. Za pesto močnejšega okusa povečamo količino čemaža.)
  • 3 jušne žlice naribanega parmezana (lahko ga nadomestimo s kvasnim posipom)
  • 3 jušne žlice konopljinih semen
  • 5 jušnih žlic olivnega olja (tretjino lahko nadomestimo s konopljinim oljem)
  • 100 ml sladke smetane za kuhanje (ovsene, sojine ali iz kravjega mleka)

Priprava:

  1. V veliki posodi zavremo vodo za testenine. Ko voda zavre jo osolimo in vanjo stresemo testenine. Kupljene testenine kuhamo po navodilu proizvajalca, domače so kuhane v nekaj minutah, odvisno od moke, ki smo jo uporabili.
  2. Med tem, ko segrevamo vodo za testenine, pripravimo pesto.
  3. Vse sestavine za pesto (brez sladke smetane) stresemo v posodo multipraktika in drobno zmeljemo.
  4. Ko so testenine kuhane, jih z vodo vred zlijemo na pripravljeno cedilo.
  5. V posodi, v kateri smo kuhali testenine, segrejemo smetano. Vanjo vmešamo pesto.
  6. Odcejene testenine stresemo v posodo s smetano in pestom in dobro premešamo.
  7. Pripravljene testenine takoj pojemo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×