fbpx
Domov Zdravje & prehrana Testenine s pestom iz špinače, čemaža in konopljinih semen

Testenine s pestom iz špinače, čemaža in konopljinih semen

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

Čemaž vsebuje veliko kalija in pomaga pri povišanem krvnem tlaku in srčno žilnih obolenjih. Je naravni antibiotik, antimikotik in še antioksidant. Poživlja presnovo in krepi imunski sistem.

Potrebujete še več razlogov, da pripravite nekaj slastnega s čemažem?

Čemažev pesto testenine

Sestavine za 4 osebe:

  • 300 g suhih testenin
  • Velika pest oprane in osušene mlade špinače
  • 10 grobo narezanih čemaževih listov (za blažji pesto. Za pesto močnejšega okusa povečamo količino čemaža.)
  • 3 jušne žlice naribanega parmezana (lahko ga nadomestimo s kvasnim posipom)
  • 3 jušne žlice konopljinih semen
  • 5 jušnih žlic olivnega olja (tretjino lahko nadomestimo s konopljinim oljem)
  • 100 ml sladke smetane za kuhanje (ovsene, sojine ali iz kravjega mleka)

Priprava:

  1. V veliki posodi zavremo vodo za testenine. Ko voda zavre jo osolimo in vanjo stresemo testenine. Kupljene testenine kuhamo po navodilu proizvajalca, domače so kuhane v nekaj minutah, odvisno od moke, ki smo jo uporabili.
  2. Med tem, ko segrevamo vodo za testenine, pripravimo pesto.
  3. Vse sestavine za pesto (brez sladke smetane) stresemo v posodo multipraktika in drobno zmeljemo.
  4. Ko so testenine kuhane, jih z vodo vred zlijemo na pripravljeno cedilo.
  5. V posodi, v kateri smo kuhali testenine, segrejemo smetano. Vanjo vmešamo pesto.
  6. Odcejene testenine stresemo v posodo s smetano in pestom in dobro premešamo.
  7. Pripravljene testenine takoj pojemo.

 

- Oglas -

Najnovejše

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

7 pogostih napak pri čiščenju

Čiščenje stanovanja za večino ljudi ni najbolj prijetno opravilo. Tako seveda želimo, da bi bil čas, ki ga vložimo, čim bolje porabljen.

Tef – izjemno zdravo žito, ki ne vsebuje glutena

Ste že slišali za žito, imenovano tef (Eragrostis tef)? V naših krajih gre za zelo eksotično živilo, ki ga verjetno poznajo le redki posamezniki.

Pasijonka za pomiritev živcev in daljši spanec

Pasijonka vpliva na centralni živčni sistem, in sicer deluje pomirjevalno. Ugotovili so, da izvlečki pasijonke podaljšajo spanje pri peroralnem uživanju.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×