Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaTeh površin ni pametno čistiti s kisom

Teh površin ni pametno čistiti s kisom

MORDA VAS ZANIMA

Alkoholni kis je, poleg sode bikarbone in limone, zagotovo najbolj priljubljena sestavina za povsem naravno čiščenje. Z njim lahko učinkovito očistimo številne površine, ne da bi bili pri tem izpostavljeni škodljivim kemikalijam, ki jih vsebujejo mnoga kupljena čistila. Hkrati je čiščenje s kisom tudi poceni in prijazno do okolja. Vendar pa obstaja pri uporabi alkoholnega kisa tudi nekaj omejitev. Določenih površin namreč ni najbolje čistiti s kisom, saj jih lahko resneje poškodujete. Poleg tega pa morate biti zelo pazljivi pri kombiniranju kisa z drugimi sestavinami …

- Oglas -

Čiščenje doma

Parket in druge lesene talne obloge

Parket je sicer zelo lepa talna obloga, vendar se boste verjetno strinjali, da ni najlažja za čiščenje in vzdrževanje. Če nismo pazljivi, se parket hitro poškoduje, popravilo pa je nato lahko precej zahtevno in drago. Tako se odsvetuje uporaba alkoholnega kisa za čiščenje občutljivih lesenih talnih oblog, saj lahko pride do razbarvanja tal ali do čudnih madežev. Načeloma je tu najbolj varno uporabiti posebno čistilo, namenjeno specifičnemu tipu tal.

Površine iz naravnega kamna

Tudi granitne in marmorne površine niso največje oboževalke kislih snovi. Tako se pri čiščenju raje izogibajte vsem vrstam kisa. To velja tako za pulte iz teh materialov kot za tla in druge površine. Podobno kot kis se za čiščenje površin iz naravnega kamna seveda odsvetuje tudi uporaba limone.

Elektronske naprave

Verjetno je skorajda samoumevno, da ne smemo čistiti elektronskih naprav s kisom – pa tudi z drugimi tekočinami –, če so te prižgane oziroma vklopljene v elektriko. Kaj pa čiščenje ugasnjenih naprav? Tudi v tem primeru se večinoma odsvetuje uporaba kisa. Ta ima lahko namreč negativen vpliv na določene občutljive (kovinske) dele.

Železne posode in ponve

- Oglas -

Imate doma ponve s prevleko proti prijemanju? Za njihovo čiščenje raje ne uporabljajte kisa, ki lahko povzroči luščenje te prevleke, kar seveda predstavlja tveganje za vaše zdravje. Tudi nasploh pa se izogibajte kisu pri vseh posodah iz železa, saj lahko sicer najverjetneje pričakujete trajne madeže.

Pazite, da kis ne pride v stik za varekino

Omenili smo že, da morate biti zelo previdni tudi pri mešanju kisa z drugimi sestavinami za čiščenje. Še posebej nevarna je na primer kombinacija alkoholnega kisa in varekine. Večina ljudi se sicer zaveda, da mešanje omenjenih sestavin najverjetneje ne bi prineslo nič dobrega. Vendar pa morate paziti tudi na to, da ne pride do stika med kisom in varekino po pomoti, če pri čiščenju pogosto uporabljate obe tekočini.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×