0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaGranatno jabolko: pod trdo lupino vas čakajo semena čistega zdravja!

Granatno jabolko: pod trdo lupino vas čakajo semena čistega zdravja!

MORDA VAS ZANIMA

V zadnjih letih so se mnogi prvič srečali z granatnim jabolkom, ki se je začelo pogosteje pojavljati na policah naših trgovin. Številne je to srečanje povsem navdušilo, saj gre za izjemno okusen in osvežilen sadež. Drži sicer, da je priprava sadeža na uživanje nekoliko zahtevnejša, saj moramo izluščiti vsa semena. Vendar pa se vloženi trud nedvomno obrestuje. Ne le da je granatno jabolko zelo okusno, ampak gre tudi za izredno zdrav sadež …

- Oglas -

Granatno jabolko

Odličen vir vitamina C in drugih pomembnih antioksidantov

Granatna jabolka (Punica granatum) veljajo za odličen vir vitamina C. Poleg tega vsebujejo tudi precej vitamina K in folatov – naravne oblike folne kisline. Med minerali še posebej izstopa kalij. Seveda so granatna jabolka tudi polna vlaknin. Poleg vitamina C vsebuje ta sadež tudi ogromno drugih pomembnih antioksidantov. Največje zasluge za blagodejne vplive granatnega jabolka na naše zdravje pa je verjetno treba pripisati punikalaginu in konjugirani linolenski kislini.

Uživanje granatnega jabolka zmanjša nevarnost za kronična vnetja

Verjetno ste že slišali, da so kronična vnetja v telesu eden glavnih izvorov številnih sodobnih bolezni. Zaradi antioksidantov in drugih hranil so granatna jabolka odlično »protivnetno živilo«, ki obenem zmanjšuje negativen vpliv prostih radikalov na zdravje.

- Oglas -

Izvlečki granatnega jabolka koristni tudi za rakave bolnike?

Izsledki raziskav kažejo, da so lahko izvlečki semen granatnega jabolka izjemno koristni tudi za rakave paciente. Pomagajo namreč pri upočasnitvi ali pa celo zaustavitvi nadaljnjega širjenja rakavih celic. Granatno jabolko naj bi imelo med drugim pozitiven vpliv na moške z rakom prostate in na ženske z rakom na dojkah. Dokazi so sicer za zdaj še precej pomanjkljivi, vendar bodo v prihodnje najverjetneje sledile dodatne raziskave, povezane s temi vplivi.

Naravna pomoč pri zniževanju krvnega tlaka

Imate pogosto težave s povišanim krvnim tlakom? Verjetno veste, da je to eden glavnih dejavnikov tveganja za kronične bolezni srca in ožilja. Tako vas bo najbrž zanimalo dejstvo, da obstaja kar nekaj študij, katerih izsledki so pokazali, da lahko redno pitje soka granatnega jabolka močno pomaga pri zniževanju krvnega tlaka.

Ublažitev bolečin pri ljudeh z artritisom

Vse večji delež starejše populacije se danes spopada z artritisom, kronično vnetno boleznijo, ki prizadene predvsem sklepe. Z artritisom so običajno povezane zelo hude bolečine. Vendar pa obstaja tudi tu kar precej naravnih možnosti za ublažitev simptomov. Ena izmed njih je prav uživanje granatnih jabolkih, ki imajo, kot že omenjeno, protivnetni učinek, hkrati pa lahko blokirajo encime, ki povzročajo poškodbe sklepov.

.

NAJNOVEJŠE