Zdravje & prehrana5 pomembnih ukrepov za preprečevanje hemoroidov

5 pomembnih ukrepov za preprečevanje hemoroidov

MORDA VAS ZANIMA

Obstaja ogromno naravnih možnosti za uspešno blaženje težav s hemoroidi ali celo za njihovo popolno odpravo. Vendar pa bi moral biti glavni cilj vedno preprečevanje. Tako je pomembno, da poskušate z drobnimi vsakodnevnimi navadami zmanjšati tveganje, da bi sploh prišlo do hemoroidov. To velja še posebej za tiste, ki ste se v preteklosti že spopadali s to težavo. Verjetno v tem primeru veste, kako neprijetna in boleča je lahko, zato se najbrž strinjate, da se preventivni ukrepi vsekakor splačajo.

- Oglas -

Hemoroidi

Pazite na zadosten vnos vlaknin

Pogosto ima velik vpliv na pojav hemoroidov neustrezna prehrana. S tem imamo v mislih predvsem prehrano, ki ne vsebuje zadostno količino vlaknin. Če želite torej zmanjšati nevarnost za hemoroide, bodite pozorni na to, da vsakodnevno pojeste dovolj sadja in zelenjave, žit, stročnic, semen ipd. Vse to so namreč odlični viri vlaknin, ki poskrbijo za dobro prebavo in zmanjšajo možnosti za hemoroide.

Izogibajte se dolgotrajnemu sedenju brez odmorov

Zelo visoko tveganje za hemoroide obstaja pri tistih ljudeh, ki večino svojih dni presedijo. Danes je seveda odstotek takšnih ljudi zelo visok, zato ni presenetljivo, da se mnogi spopadajo s hemoroidi. Poskušajte torej čim bolj omejiti čas sedenja. Kadar resnično ne gre drugače, kot da presedite več ur zapored, pa poskrbite vsaj za redne odmore, ko vstanete in se razgibate, četudi to traja le nekaj minut.

Uporabljajte čim bolj naraven toaletni papir

Dandanes se police v trgovinah šibijo od najrazličnejših vrst toaletnega papirja. Vendar pa so lahko mnoge izmed teh vrst precej problematične. Odišavljen in pobarvan toaletni papir lahko med drugim poveča nevarnost za hemoroide. Tako je pametneje, da se osredotočite na čim bolj naravne možnosti. Priporočamo sicer, da najprej uporabite vlažni toaletni papir, saj je to ena izmed najučinkovitejših metod za preprečevanje hemoroidov. Po opravljanju velike potrebe lahko uporabite tudi nežno mazilo.

Nikoli ne odlašajte z veliko potrebo

- Oglas -

Se vam večkrat zgodi, da preložite opravljanje velike potrebe, ker na primer ne želite uporabiti stranišča izven svojega doma? Tudi to je ena izmed slabih navad, s katerimi povečujete možnost za hemoroide.

Omislite si pripomoček za čepenje nad školjko

Morda ste že slišali, da sedenje med opravljanjem velike potrebe ni najoptimalnejši položaj. Tako se namreč črevo težko v celoti izprazni. Eden izmed pomembnih ukrepov za preprečevanje hemoroidov je tako lahko tudi ta, da kupite poseben pripomoček oziroma pručko, ki vam omogoča čepenje med opravljanjem velike potrebe, kar je precej bolj naraven položaj.

Preberite tudi:

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×