0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaSuhe in razpokane roke? Preverite 5 enostavnih rešitev!

Suhe in razpokane roke? Preverite 5 enostavnih rešitev!

MORDA VAS ZANIMA

Je koža na vaših rokah suha in razpokana? Če ne boste poskrbeli za ustrezno nego, lahko pride celo do krvavitev in hudih bolečin. Vaše roke si v hladnejših mesecih zaslužijo prav posebno pozornost, saj so izpostavljene številnim dejavnikom, ki nanje vplivajo vse prej kot pozitivno. Po pripomočke za nego kože na rokah vam sploh ni treba v trgovino ali v lekarno, ampak jih lahko poiščete kar v kuhinji.
Suhe razpokane roke

- Oglas -

Olivno olje

Antioksidanti in zdrave maščobne kisline v olivnem olju zelo koristijo tudi izsušeni koži na rokah. S pomočjo olivnega olja bodo vaše roke že kmalu mehke in prijetnega videza. Poleg tega pa olivno olje zavira proces staranja kože, ki mu je pogosto najbolj izpostavljen prav predel rok. Dvakrat dnevno si roke namažite z olivnim oljem in ga pustite na koži približno 10 minut, preden roke operete. Še ena možnost pa je, da iz enake količine olivnega olja in sladkorja pripravite domači piling za roke. Z njim boste odstranili odmrle kožne celice in pripomogli k hitrejšemu obnavljanju kože.

Ovseni kosmiči

Zmešajte dve žlici ovsenih kosmičev, žličko agavinega sirupa ter malce vode in limoninega soka, da dobite gosto pasto. Vtrite jo v roke in počakajte 10 minut. Ovseni kosmiči so izvrstni za nego suhih in razpokanih rok, saj poskrbijo za nežen piling. Zaradi vsebnosti beljakovin pa preprečujejo tudi dodatne izgube vlage.

Kokosovo olje

Posebna kombinacija maščobnih kislin, ki jih najdemo v kokosovem olju, je zelo blagodejna tudi za našo kožo. Kokosovo olje pomiri razdraženo kožo ter ji povrne vlažnost in mehkobo, deluje pa tudi protibakterijsko. V roke vtrite mlačno kokosovo olje in jih z njim masirajte nekaj minut. Nato si nadenite bombažne rokavice in pustite olje na rokah čez noč.

- Oglas -

Prezrele banane

Nimate ideje, kaj bi naredili s prezrelimi bananami? Ena od možnosti je tudi to, da jih uporabite za nego suhe kože na rokah. Malce prezrela banana namreč deluje kot naravno vlažilno sredstvo. Postopek uporabe je povsem enostaven. Banano pretlačite in jo nato nanesite na roke ter pustite delovati približno pol ure.

Avokado

V avokadu najdemo vitamine A, C in D ter maščobe, kar je izvrstna kombinacija za odpravo suhe kože na rokah. Uporaba je podobna kot pri banani, le da lahko avokado sperete že po 10 minutah. Postopek ponavljajte nekajkrat na teden, lahko tudi preventivno. Gotovo vam bodo že kmalu vsi okoli vas zavidali vaše mehke roke. Najboljše rešitve so včasih resnično tiste, ki so najenostavnejše.

.

NAJNOVEJŠE