Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Dom & energijaStvari, ki jih ne čistite – pa bi jih morali

Stvari, ki jih ne čistite – pa bi jih morali

MORDA VAS ZANIMA

Menite, da je vaš dom čist kot iz škatlice? Kljub vsej pozornosti, ki jo čisščenju namenjate, vam verjetno kakšne malenkosti še vedno uidejo. Preberite, katere stvari v domu po navadi ne čistimo, ampak bi jih nujno morali.

- Oglas -

Čiščenje

Kuhinjske gobice so pravo leglo bakterij, zato potrebujejo posebno pozornost. Očistite jih tako, da naredite mešanico razkužila in vode, pri tem pa pazite, da boste uporabili res minimalno količino razkužila, saj to v kuhinji sicer ni najbolj priporočljivo. Seveda pa lahko naredite tudi domače naravno razkužilo: zmešamo malo jabolčnega kisa in limone, dodamo kapljico eteričnega olja in vse skupaj zalijemo z destilirano vodo. Gobice lahko operete tudi v pomivalnem stroju ali pa jih (suhe) ogrejete v mikrovalovni pečici, kar bo bakterije uničilo.

Morda je med vašim hladilnikom in pultom le kakšen centimeter prostora, a tam se lahko nabere res veliko umazanije. Uporabite dovolj veliko krpo ali tanek nastavek za sesalnik, da boste lahko očistili prav vse kotičke. Med čiščenjem hladilnika ne pozabite na predale in poličke na vratih. Operite jih s toplo vodo z dodatkom kisa, kar bo uničilo bakterije. Prav tako morate očistiti strop hladilnika. In ko smo že pri stropih: kdaj pa kdaj očistite tudi strope omaric in prostorov, ne pozabite pa niti na ventilatorje, ki so vgrajeni v strop ali steno.

Ste vedeli, da je daljinski upravljalnik za televizijo ena najbolj umazanih stvari v stanovanju? Prav tako so za umazanijo dovzeti mobilni telefoni, tipkovnice, miške in druge elektronske napravice, ki jih očistite z vlažno krpo, ki ste jo namočili v vodi in kisu. Tudi metle imajo veliko opravka s prahom in bakterijami, a pogosto pozabljamo, da si tudi te zaslužijo čiščenje. Operite jih v topli vodi ali s pomočjo sesalnika.

- Oglas -

Nakupovalne vrečke za večkratno uporabo uporabljamo zaradi okoljske ozaveščenosti, a se v smuslu čistoče ne razlikujejo od drugih tkanin, zato jih je treba redno čistiti. Kot vsa oblačila in tkanine pa si pozornost zaslužijo tudi kape, šali, rokavice in drugi kosi, na katerih se nabirajo odmrla koža in bakterije. Uporabite pralni stroj in ne pozabite, da volno peremo s prilagojenim programom. Pogosto pa pozabimo tudi na telovadno torbo, v katero po vadbi odvržemo prepotena oblačila in brisače. Če je to mogoče, jo operite v pralnem stroju, sicer pa ročno.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×