Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.
ZgodbeSpretni očka ustvaril previjalno mizo iz vozička za orodje

Spretni očka ustvaril previjalno mizo iz vozička za orodje

MORDA VAS ZANIMA

Oprema za novorojenčka je lahko precej draga. Strošek pa je pogosto še precej večji, če starša presenetita dvojčka. Čeprav sta imela David Pike in njegova žena, ki živita v ameriškem mestu Detroit, že dva otroka, sta ob novici, da se jima bosta kmalu pridružili novi družinski članici, ugotavljala, da bosta potrebovala kar nekaj dodatne opreme – med drugim tudi previjalno mizo. Ob tem je dobil 44-letni David zanimivo idejo, ki jo je nato tudi več kot uspešno uresničil …

Mnogi kosi otroške opreme že kmalu neuporabni

- Oglas -

Dejstvo, da lahko oprema za dojenčka močno obremeni družinski proračun, je še toliko očitnejše, če upoštevamo, da gre običajno za predmete, ki bodo uporabni le krajši čas. Starši, ki so kupili popolnoma nov otroški voziček in drugo opremo, lahko sicer te predmete kasneje prodajo, vendar je končni izkupiček običajno precej nižji od zneska, ki so ga odšteli ob nakupu. Obenem pa gre običajno za opremo, ki ne omogoča alternativnih možnosti uporabe. David se je zato odločil, da izdela nekakšen multifunkcionalni kos pohištva, ki bo uporaben še dolgo po tem, ko dojenčici ne bosta več potrebovali plenic, posledično pa v njihovem domu ne bo več potrebna previjalna miza. Kot osnovo za predelavo je namreč uporabil kar voziček, namenjen shranjevanju orodja …

Voziček za orodje previjalna miza 2

Prodaja rabljene opreme običajno ni najbolj dobičkonosna

David, ki je velik ljubitelj avtomobilov, je vedel, da mu bo prišel voziček za orodje še kako prav. Namesto da bi pristal na nakup »prave previjalne mize«, kot je predlagala njegova žena, ji je zato ponudil alternativno možnost – ni se mu namreč zdelo smiselno, da bi z ženo odštela kar nekaj denarja za kos pohištva, ki jima bo že kmalu v napoto. Pri tem je izhajal iz preteklih izkušenj, saj se jima nekaj podobnega zgodilo z drugo opremo za dojenčke, ki sta jo kupila v preteklosti. Že kmalu je končala na spletnih straneh, namenjenih prodaji rabljene otroške opreme – in če se je že našel kupec, je bilo tisto, kar sta z ženo iztržila, zgolj drobiž v primerjavi z originalno ceno. Tako je David razmislil o tem, kaj so tisti ključni elementi, ki naj bi jih imela previjalna miza, in hitro ugotovil, da lahko zelo podobno funkcijo opravlja tudi malce drugačen kos pohištva. Kupil je torej voziček za orodje, katerega cena je bila precej nižja od cene nove previjalne mize, in se lotil dela …

Voziček za orodje predelal s poceni dodatki

Pri predelavi je David uporabil dodatke, kot je na primer pena za izolacijo cevi, s pomočjo katere je poskrbel, da robovi vozička za orodje niso predstavljali nevarnosti za dvojčici med menjavo plenic oziroma med preoblačenjem. Pod previjalno površino, na katero je položil mehko in udobno podlogo, je dodal kovinske košarice, namenjene shranjevanju oblačil za dojenčici, plenic in vlažnih robčkov, ob strani pa je namestil še izvlečno poličko za otroške kreme in igrače.  Za piko na i so poskrbele LED-luči za lažje preoblačenje dvojčic v nočnem času.

Poziv drugim staršem, naj poskušajo biti čim bolj kreativni

Rezultat je izjemno funkcionalna previjalna miza, katere fotografijo je David delil na družbenih omrežjih in pri tem požel kar nekaj pohval. Mnogi so bili povsem navdušeni nad njegovo kreativnostjo, vključno z Davidovo ženo, ki sprva ni bila povsem prepričana, da se mu bo projekt posrečil. Žena sicer upa, da bo David tako še  z večjim navdušenjem sodeloval pri menjavi plenic njunima hčerkicama. David, ki namerava previjalno mizo čez čas spremeniti nazaj v klasični voziček za orodje, pa želi, da bi tudi drugi ljudje, ki pričakujejo otroka, razmislili o tem, katero opremo v resnici potrebujejo in ali morda obstajajo boljše možnosti od nakupa povsem nove opreme.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×