Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.
Zdravje & prehranaSpirulina vam lahko pomaga pri hujšanju

Spirulina vam lahko pomaga pri hujšanju

MORDA VAS ZANIMA

Spirulina je modro-zelena alga, ki jo mnogi imenujejo tudi »superhrana«. Gre namreč za izjemno zgoščeno obliko hranilnih snovi, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje, obenem pa je spirulina ena najstarejših oblik življenja na Zemlji. Pri Nasi uživanje spiruline pogosto priporočajo celo astronavtom, saj to pripomore k optimalni pripravljenosti v najrazličnejših, tudi zelo ekstremnih situacijah. Poleg tega, da spirulina pomaga pri izboljšanju zdravja, je zelo koristna tudi pri hujšanju …

- Oglas -

Spirulina

Pomanjkanje hranilnih snovi povečuje občutek lakote

Ste pogosto lačni med večjimi obroki? To je lahko znak, da vašemu telesu primanjkuje pomembnih hranilnih snovi. Čeprav od glavnega obroka morda še ni minilo veliko časa, je lahko občutek lakote zelo močan. Vendar pa to pogosto ni »prava« lakota, ampak vam organizem s tem sporoča, da pogreša določena hranila. Namesto nezdravih prigrizkov, polnih praznih kalorij, v takšnih trenutkih raje izberite spirulino. Med drugim namreč vsebuje vitamin C in E ter vitamine iz skupine B, poleg tega pa tudi različne minerale: cink, baker, mangan in mnoge druge. Spirulina pa je tudi prava zakladnica encimov. Vse omenjene snovi pomagajo pri pospeševanju metabolizma in preprečujejo prekomerno absorpcijo maščob. Tako bo hujšanje precej lažje.

V spirulini najdemo ogromno beljakovin

Mnogi so še danes prepričani, da se beljakovine nahajajo predvsem v mesu. Vendar pa vsebujejo v resnici tudi številna živila rastlinskega izvora ogromno beljakovin. Ena najboljših izbir je zagotovo spirulina. Ta alga namreč vsebuje od 55 do kar 75 odstotkov beljakovin. To so obenem tudi beljakovine, ki jih naše telo zlahka absorbira. Z uživanjem spiruline v različnih oblikah se lahko tako poveča vaša mišična masa.

Nizka kalorična vrednost za še lažjo izgubo odvečnih kilogramov

Čeprav vsebuje spirulina ogromno različnih hranil (vitamini, minerali, beljakovine idr.), je njena kalorična vrednost zelo nizka. Pravzaprav je to živilo z eno najnižjih kaloričnih vrednosti. Žlička spiruline v prahu vsebuje le približno 20 kalorij. Tako ni nevarnosti, da bi dodajanje spiruline porušilo vaše cilje glede dnevnega vnosa kalorij.

Spirulina za nižji krvni tlak in uravnavanje ravni sladkorja v krvi

- Oglas -

Dodaten bonus, ki si ga lahko obetate, če v svojo prehrano vključite tudi spirulino, je znižanje ravni škodljivega holesterola in trigliceridov v krvi. Obenem pa je spirulina zelo priporočljiva tudi za diabetike oziroma za tiste, ki se spopadate z (občasno) povišanimi ravnmi sladkorja v krvi. Pogosto je prav drastično poviševanje in upadanje krvnega sladkorja tisto, kar nas ovira pri hujšanju. Če bodo nihanja manj izrazita, bo tudi izguba odvečnih kilogramov precej lažja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×