Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Lepota & kozmetikaNaredite sami: Naravna ustna voda iz zelišč

Naredite sami: Naravna ustna voda iz zelišč

MORDA VAS ZANIMA

Osnovna za preprečevanje neprijetnega zadaha je ustrezna zobna higiena. Ta poleg ščetkanja zob vključuje tudi nitkanje in čiščenje jezika, pogosto pa se priporoča še uporaba kakovostne ustne vode. Vendar pa vsebujejo mnoge ustne vode, ki jih najdemo na tržišču, precej agresivne sestavine, ki lahko povzročijo več škode kot koristi. Tako je večinoma precej bolje, da se izdelave lotite kar sami. Na srečo je postopek priprave, ki ga zahteva naravna ustna voda v večini primerov zelo preprost. Najboljši rezultat boste dosegli, če uporabite določena zelišča in začimbe, ki jih imate zelo verjetno na vrtu oziroma v kuhinji …

- Oglas -

Naravna ustna voda

Naravna ustna voda iz mete, janeža in rožmarina

Meta je ena izmed najpogosteje uporabljenih sestavin v izdelkih za ustno higieno. Tako je logično, da je izjemno uporabna tudi pri izdelavi naravne ustne vode, saj poskrbi za prijetno osvežitev zadaha. Podobno velja tudi za rožmarin, ki je sicer priljubljena začimba v kulinariki, pogosto pa se uporablja tudi v kozmetičnih izdelkih. Za piko na i poskrbi janež, ki je znan po protibakterijskem delovanju.

Prav prekomerno razmnoževanje bakterij v ustni votlini je namreč eden glavnih krivcev za slab zadah. Najprej zavrite 750 mililitrov vode. Nato ji dodajte približno 10 gramov svežih metinih listov, enako količino rožmarina in 1 žlico janeža v zrnu. Ko voda ponovno zavre, lonec odstavite s štedilnika. Po 10 minutah mešanico precedite. Tekočino uporabljajte namesto običajne ustne vode.

Peteršilj in klinčki (nageljnove žbice) za prijeten zadah

Za naravno osvežitev zadaha je odličen tudi peteršilj, še posebej v kombinaciji s klinčki oziroma nageljnovimi žbicami, ki uničijo bakterije v ustni votlini, poleg tega pa delujejo tudi protibolečinsko. Zavrite 750 mililitrov vode. Vanjo stresite dva šopa svežega peteršilja, nasekljanega na majhne koščke, in 1 žlico klinčkov. Odstavite in počakajte 10 minut. Precedite in uporabite tekočino za izpiranje ustne votline po ščetkanju in nitkanju. To bo poskrbelo za dolgotrajno svežino zadaha, ne da bi morali poseči po potencialno škodljivih ustnih vodah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×