0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaredite sami: Naravna ustna voda iz zelišč

Naredite sami: Naravna ustna voda iz zelišč

MORDA VAS ZANIMA

Osnovna za preprečevanje neprijetnega zadaha je ustrezna zobna higiena. Ta poleg ščetkanja zob vključuje tudi nitkanje in čiščenje jezika, pogosto pa se priporoča še uporaba kakovostne ustne vode. Vendar pa vsebujejo mnoge ustne vode, ki jih najdemo na tržišču, precej agresivne sestavine, ki lahko povzročijo več škode kot koristi. Tako je večinoma precej bolje, da se izdelave lotite kar sami. Na srečo je postopek priprave, ki ga zahteva naravna ustna voda v večini primerov zelo preprost. Najboljši rezultat boste dosegli, če uporabite določena zelišča in začimbe, ki jih imate zelo verjetno na vrtu oziroma v kuhinji …

- Oglas -

Naravna ustna voda iz mete, janeža in rožmarina

Meta je ena izmed najpogosteje uporabljenih sestavin v izdelkih za ustno higieno. Tako je logično, da je izjemno uporabna tudi pri izdelavi naravne ustne vode, saj poskrbi za prijetno osvežitev zadaha. Podobno velja tudi za rožmarin, ki je sicer priljubljena začimba v kulinariki, pogosto pa se uporablja tudi v kozmetičnih izdelkih. Za piko na i poskrbi janež, ki je znan po protibakterijskem delovanju.

Prav prekomerno razmnoževanje bakterij v ustni votlini je namreč eden glavnih krivcev za slab zadah. Najprej zavrite 750 mililitrov vode. Nato ji dodajte približno 10 gramov svežih metinih listov, enako količino rožmarina in 1 žlico janeža v zrnu. Ko voda ponovno zavre, lonec odstavite s štedilnika. Po 10 minutah mešanico precedite. Tekočino uporabljajte namesto običajne ustne vode.

Peteršilj in klinčki (nageljnove žbice) za prijeten zadah

Za naravno osvežitev zadaha je odličen tudi peteršilj, še posebej v kombinaciji s klinčki oziroma nageljnovimi žbicami, ki uničijo bakterije v ustni votlini, poleg tega pa delujejo tudi protibolečinsko. Zavrite 750 mililitrov vode. Vanjo stresite dva šopa svežega peteršilja, nasekljanega na majhne koščke, in 1 žlico klinčkov. Odstavite in počakajte 10 minut. Precedite in uporabite tekočino za izpiranje ustne votline po ščetkanju in nitkanju. To bo poskrbelo za dolgotrajno svežino zadaha, ne da bi morali poseči po potencialno škodljivih ustnih vodah.

.

NAJNOVEJŠE