0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKaj lahko vaš priljubljeni spalni položaj razkrije o vaši osebnosti in zdravju?

Kaj lahko vaš priljubljeni spalni položaj razkrije o vaši osebnosti in zdravju?

MORDA VAS ZANIMA

Sodite med tiste, ki skorajda vedno spijo na trebuhu? Se morda raje zvijete v položaj, ki spominja na položaj zarodka v maternici? To, v kateri poziciji najraje spite, naj bi razkrilo marsikaj o vaši osebnosti. Obenem pa tudi o vašem zdravju. Podobno kot čez dan sporočamo marsikaj s svojo telesno govorico, naj bi »komunicirali« tudi med spanjem. Preverite, ali ugotovitve strokovnjakov za spanje držijo tudi v vašem primeru …

- Oglas -

Pozicije med spanjem

Položaj zarodka

Eden najpogostejših položajev med spanjem je t. i. položaj zarodka, še posebej med ženskami. Mnogi ljudje se namreč v tem položaju počutijo najbolj varno in udobno. Če imate tudi sami najraje ta položaj, ste verjetno zelo občutljiva oseba, čeprav se trudite, da bi navzven delovali močni. Načeloma nimate težav z vzpostavljanjem prijateljstev, čeprav ste ob prvem stiku z nekom, ki ga še ne poznate, pogosto precej zadržani.

Spanje na boku

Ljudje, ki običajno spijo na boku, v precej vzravnanem položaju, so večinoma zelo družabni in sproščeni. Gre za posameznike odprtega duha, ki hitro zaupajo ljudem. Kar pa pomeni, da se pogosto tudi opečete, saj znate biti včasih skorajda malce preveč naivni.

- Oglas -

Razlika med spanjem na levem ali desnem boku

Tako pri položaju zarodka kot pri bolj vzravnanem spanju na boku obstajata dve različici – spanje na levem ali desnem boku. Spanje na levem boku naj bi pomagalo pri premagovanju težav z zgago. Med nosečnostjo pa naj bi bilo spanje na levem boku bolj koristno za zarodek, saj dobi tako več hranilnih snovi. Vendar pa ima tudi spanje na desnem boku določene prednosti. Še posebej dobro naj bi bilo za srce, saj je tako manj obremenjeno.

Spanje na trebuhu

Relativno nizek odstotek ljudi spi na trebuhu. Če je to vaš priljubljeni spalni položaj, obstaja večja verjetnost, da se pojavijo težave s hrbtom ali z vratom. Morda pa vam je v tem položaju najbolj udobno tudi zato, ker spite na premehki vzmetnici. Ljudje, ki najraje spijo na trebuhu, znajo biti včasih nekoliko neuvidevni do drugih, čeprav sami zelo težko prenesejo kritiko in naredijo vse za to, da se izognejo situacijam, v katerih bi jim bilo lahko neprijetno.

Spanje na hrbtu

Medtem ko starejši nimajo najraje spanja na hrbtu, pa je to precej priljubljen položaj med mlajšo populacijo. Zanimivo je sicer, da so težave s smrčanjem najpogostejše prav pri tistih, ki večinoma spijo na hrbtu. Če imate tudi sami težave s smrčanjem, je tako smiselno, da se poskusite privaditi na spanje na boku.

.

NAJNOVEJŠE